Deel dit artikel ‹ Terug

Summmertime was wederom groot succes

Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2009


Zaterdagmiddag 15 augustus was het wéér aangenaam toeven op de Markt in Gennep onder en prachtig gesternte.

Het lijkt wel of Summmertime (summertime met drie m's) patent heeft op perfect weer. De 3S-Band gaf met zes man sterk, waaronder Dries Smeets als leadzanger, een prachtig staaltje van haar kunnen weg. Het was erg druk. Er werd op diverse plekken zelfs volop gedanst. Alleen al de toegiften duurden in totaal bijna een half uur, dankzij het enthousiaste publiek, dat om meer bleef vragen.

Tussendoor trad Gerbrand Hermsen op met een minder volumineuze, muzikale act om een bruiloft in de raadszaal niet te verstoren. Dat deed hij met verve, waarbij hij het kakelverse bruidspaar niet vergat. Zodoende kregen die een passende aubade toegezongen van honderden stemmen op de Markt.

Maar Summmertime bewees weer, dat het niet alleen uit muziek, e.d. bestaat. Ook spelen de Summmertime-activiteiten zich niet alleen op de Markt af, net als in 2008. Immers rond enen ’s middags had Gerbrand Hermsen ook de opening van de creatieve winkel van Elma Creutz in Zandstraat 66 (naast de Rabobank) muzikaal opgeluisterd. Familie, vrienden en kennissen van Elma genoten daar van de doldwaze act van Vincent van Riet en André Rijniers: een prima aansporing tot creatieve activiteit.

En er is en blijft dus meer te beleven dan acht burgemeesters op het stadhuis (hun boekje is te koop voor € 2, waarvan de helft voor Summmertime), het atelier van Mirso, Artéglise in de Protestantse Kerk, het Museum Petershuis en de Crypte van de Martinuskerk. In Zandstraat 66 (naast de Rabobank) huist vanaf 15 augustus tot en met 5 september Elma Creutz met een creatief doe-atelier. Tot en met zaterdag 5 september exposeert Elma haar veelzijdige werk en geeft zij workshops tekenen, schilderen en modelleren voor jeugd (€ 5) en volwassenen (€ 10). Op werkdagen is haar atelier open van 12.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is er een extra workshop op donderdagavond (vanaf 18.30 uur). Loop gerust binnen voor een kijkje of praatje met koffie.

Op zondag 30 augustus is het weer raak: er is dan weer een Summertime-event in Gennep. Klik hier voor meer info.

advertentie