Deel dit artikel ‹ Terug

Snelle tijd in Rotterdam voor Nikos Barbageorgopulos uit Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015


Geen PR, maar een na snelst tijd!

De weersomstandigheden en vooruitzichten waren zondagochtend in Rotterdam in alle vroegte prima, een prachtige blauwe lucht en praktisch geen wind. De beste ingrediënten voor snelle tijden voor de 15.000 deelnemers aan de 35ste Marathon van Rotterdam. Het startschot van de burgemeester Aboutaleb klokslag 10:00 uur was het sein om te beginnen aan de 42 km 195m. Het eerste gedeelte ging zelfs sneller dan het wereldrecord, maar na een uurtje was de opkomende wind spelbreker. Voor de topatleten uit Kenia en Ethiopië maar ook voor de vele andere deelnemers die gehoopt hadden op een snelle tijd. Onder hen Nikos Barbageorgopulos uit Cuijk, die voor de 10de keer met succes deelnam aan deze jubileum-Marathon. Uiteindelijk benaderde de goed voorbereide Cuijkse Griek zijn PR op bijna een minuut en eindigde in de prima tijd van 3:29:45.
Nikos liep 12 minuten sneller dan in 2014.
Onderweg geen pijntjes of ongemakken, maar lekker soepel gelopen. Met zo'n intensieve voorbereiding was dat ook wel te verwachten.

De gasten van Nikos' restaurant hebben zoals gewoonlijk mogen raden naar zijn eindtijd. Maar liefs 410 keer werd een eindtijd geraden.
De winnaar is geworden Koen van Velp. Hij krijgt een cadeaubon t.w.a. €150,-.
Ook zijn er nog 10 troostprijzen.