Deel dit artikel ‹ Terug

Drukke, warme, maar geslaagde vakantiejaarmarkt in Mill

Geplaatst op: donderdag 6 augustus 2009


Zonnetje hoog aan de hemel, een temperatuur van zo’n 28 graden, bijna 400 marktkramen en standhouders, diverse gezellige terrasjes, her en der muziek en opnieuw heel wat bezoekers die langs de kooplieden schuifelden. Dat was in het kort de 26e Vakantiejaarmarkt die in Mill op woensdag 5 augustus werd gehouden.

“We hebben op verzoek van de gemeente extra waterpunten op het parcours.” Dat zegt Jan vd Wiel van RKSV Juliana die samen met Stichting Activiteiten Mill de organisatie voor hun rekening nemen. “Omdat het zo warm is moet men wel overal wat kunnen drinken. Natuurlijk hebben we ook overal terrasjes maar dus ook nog bij particulieren aan de route nog de mogelijkheid water te drinken of flesjes te vullen.”
Ondanks de warmte verkiezen toch weer heel wat bezoekers de Vakantiejaarmarkt in Mill boven een dagje strand. “Naar het water kan morgen ook,” zegt een bezoeker van de jaarmarkt uit Etten-Leur. “Wij liggen op een camping in Wanroij en hoorden van deze markt in Mill. Het is de eerste keer dat we hier zijn maar wat ik er nu al van gezien heb is het echt een groot en gezellig evenement.” Terwijl hij dit zegt schuift er een blad met drankjes op de tafel voor hem. “En dit heb je ook niet op het strand en is toch lekker met dit weer.”

Naast de goed gevulde terrasjes mogen ook de kooplieden niet klagen. “Eigenlijk roep ik altijd, dames bloot handel dood,” aldus een marktkoopman met kleding. “Maar op deze Vakantiejaarmarkt is dat niet het geval. Het is geen gewone markt maar voor veel bezoekers echt een dagje uit. Dan wil men toch wel wat kopen.”

Ook volgend jaar staat er weer een Vakantiejaarmarkt op het programma. Deze zal gehouden worden op woensdag 4 augustus 2010. www.vakantiejaarmarkt.nl