Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave: Filmprogramma week 15 en 16; 2015

Geplaatst op: dinsdag 7 april 2015


Datum en tijd: Dinsdag 7 en woensdag 8 april, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: THE SALT OF THE EARTH

Samenvatting: The Salt of the Earth toont een portret van de wereldwijd gerenommeerde fotograaf Sebastião Salgado, bekend van projecten als ‘Workers’, ‘Other Americas’, ‘Africa’ en ‘Genesis’.

Verhaal: The Salt of the Earth toont een portret van de wereldwijd gerenommeerde fotograaf Sebastião Salgado, bekend van projecten als ‘Workers’, ‘Other Americas’, ‘Africa’ en ‘Genesis’. De afgelopen 40 jaar heeft de Braziliaanse fotograaf over de continenten getrokken, in de voetsporen van een altijd-veranderende mensheid. Hij fotografeerde vergeten gebieden en mensen, en ook een aantal grootse gebeurtenissen van onze tijd; internationale conflicten, hongersnood en exodus. Daarna begon hij aan de ontdekking van schitterende landschappen en wilde fauna en flora. Deze prachtige documentaire werd bekroond met de speciale Juryprijs (Un Certain Regard) op het Filmfestival van Cannes 2014. Sebastião Salgado’s leven en werk worden onthuld door zijn zoon, regisseur Juliano Ribeiro Salgado, en door regisseur Wim Wenders die eerder de succesvolle 3D documentaire PINA maakte. Samen vergezelden ze Sebastião tijdens zijn verre reizen.

W. Wenders / Brasil / 2014 / documentaire / 110 min.

Datum en tijd: Dinsdag 14 woensdag 15 april, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: BIRDMAN

Samenvatting: Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson (Michael Keaton). Ooit wereldberoemd door zijn rol als een iconische superheld, nu worstelt hij met een toneelstuk op Broadway. In de aanloop naar de première gaat hij de strijd aan met zijn ego en probeert hij zijn familie, zijn carrière en zichzelf weer op de rails te krijgen. ?

Film: Birdman is geregisseerd door Alejandro González Iñárritu. Hij was eerder verantwoordelijk voor, de voor een Oscar genomineerde films Biutiful, Babel en Amores Perros. De cast van Birdman bestaat onder andere uit Michael Keaton (Jackie Brown, Batman), Zach Galifianakis (The Hanger-trilogie, Due Data), Edward Norton (The Grand Budapest Hotel, Fight Club), Emma Stone (The Amazing Spider-Man, The Help) en Naomi Watts (Eastern Promises, 21 Grams).
Awards: Golden Globe Awards 2015: Beste acteur (Musical of comedy) – Michael Keaton. Golden Globe Awards 2015: Beste scenario – Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris & Armando Bo.

Alejandro González Iñárritu / VS / 2014 / drama / 120 min.

www.filmcafegrave.nl
www.facebook.com/filmcafe.grave
www.twitter.com/filmcafegrave

Thuisbasis Filmcafé Grave
Palazzo Theater, Maasstraat 12, Grave