Deel dit artikel ‹ Terug

Herman Brusselmans komt naar Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 2 april 2015


BOXMEER – De bekende Belgische veelschrijver Herman Brusselmans komt op zaterdag 18 april zijn fans uit Boxmeer en omgeving een avondje vermaken. Hij is te gast in grand-café De Douairière in Boxmeer. Daar zal hij worden geïnterviewd door journalist Eddy van der Ley. Verder staat hij open voor vragen uit het publiek en deze markante Belg zal ook voorlezen uit enkele van zijn zestig boeken.

Ook door zijn opvallende optredens in De Wereld Draait Door is Brusselmans ook in Nederland een zeer bekende verschijning. Onomstreden is hij zeker niet. Zijn taalgebruik en de onderwerpen die hij aansnijdt vallen niet altijd bij iedereen in goede aarde. Het onderwerp seks mijdt hij bepaald niet.

Brusselmans was eind jaren zeventig een vrij succesvolle voetballer, studeerde Germaanse filologie te Gent, waarna hij in een bibliotheek van een ministerie in Brussel ging werken. Over deze tijd in zijn leven gaat zijn doorbraakroman ‘De man die werk vond’ uit 1985. De hoofdpersoon, de zonderlinge bibliothecaris Louis Tinner, slijt zijn werkdagen met drinken en fantaseren over het koffiemeisje.

De avond met Brusselmans is onderdeel van een serie in De Douairière. Enige tijd geleden was oud-voetballer Wim Kieft te gast.

De avond begint om negen uur. De entree bedraagt € 12,50. Toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop verkrijgbaar aan de bar in De Douairière.

http://www.dedouairiere.nl/
advertentie