Deel dit artikel ‹ Terug

Bespaar 2200 liter water per jaar

Geplaatst op: woensdag 1 april 2015


Door de regenpijp af te koppelen kan het water in de tuin infiltreren of gebufferd worden in een regenwatervijver. Je kunt het water ook opvangen in een regenton. Dit water kun je gebruiken om je planten water te geven. Dat vinden ze ook nog eens lekkerder dan leidingswater.  Op deze manier bufferen we water en voorkomen we wateroverlast.

En jij? Jij bespaart zo’n 2200 liter kraanwater! Een goede maatregel dus voor het veranderende klimaat. Want het klimaat verandert. Dat uit zich in een toename van heftige regenbuien, gevolgd door langdurige droogte en hogere, tropische temperaturen. Het wordt kortom vaker te droog, te nat en te warm. 

De gemeenten in het Land van Cuijk spelen hier op in door het klimaatbestendig maken van de openbare ruimte. Nu jouw tuin nog! Lees meer over regentonnen en andere maatregelen op www.landvancuijk.nl/klimaat of bezoek t/m 18 april één van de ‘klimaatbestendige tuinen’ bij Fixet Overloon, Gamma Boxmeer, Janna Cuijk, De Brabander Cuijk, Jan van de Hulsbeek Wanroij of de Gebr. Janssen Beugen.