Deel dit artikel ‹ Terug

Officiƫle bekendmakingen voortaan via elektronisch gemeenteblad

Geplaatst op: woensdag 1 april 2015


Vanaf 1 april a.s. maken de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert alle algemeen verbindende voorschriften, beleidsregels, verordeningen en andere besluiten van algemene strekking bekend via www.officielebekendmakingen.nl (elektronisch gemeenteblad). Dit is dan de juridisch bindende wijze van bekendmaken van formele besluiten. De drie gemeenten publiceerden tot op heden hun bekendmakingen o.a. in de Maasdriehoek en op hun eigen website.

Service
Niet iedereen heeft een internetaansluiting of is vaardig op het internet. Daarom worden de officiële bekendmakingen ook nog steeds op de gemeentepagina in de Maasdriehoek gezet, zij het in verkorte vorm achteraf. De volledige tekst van de officiële bekendmaking, vindt u dus op www.officielebekendmakingen.nl maar kunt u ook inzien in het gemeentehuis. U kunt ook even bellen, dan sturen we u de bekendmaking toe.

Zoekfunctie
Op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ kunt u gebruik maken van een zoekfunctie. Wanneer u bijvoorbeeld alle officiële bekendmakingen van de gemeente Cuijk wil zien, vult u bij ‘Publicerende organisatie(s) ‘Cuijk’ in en bij type organisatie ‘gemeente’. Klik dan op ‘zoek’. U selecteert ‘gemeente Cuijk’ en klikt vervolgens nogmaals op de zoekbutton aan de onderkant van de pagina. Hiermee worden alle bekendmakingen getoond. U kunt eventueel ook selecteren op een bepaalde datum.

E-mailservice
Om het u zelf gemakkelijk te maken kunt u zich abonneren (gratis) op de e-mailservice. Ga naar overheid.nl en klik op ‘Blijf op de hoogte’. Geef daar aan van welke onderwerpen u op de hoogte wilt blijven en de afstand van uw woonomgeving. Alle officiële bekendmakingen die de gemeente publiceert die binnen uw zoekopdracht passen, komen automatisch per e-mail naar u toe.

Informatie
Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met uw gemeente.