Deel dit artikel ‹ Terug

Internationaal dansspektakel weer te gast in De Kwel

Geplaatst op: woensdag 1 april 2015


Aanstaand Paasweekend is sportcentrum De Kwel in Cuijk voor de 27e keer het toneel van het jaarlijkse Holland Dans Spektakel, een vierdaags dansevenement met een groot, internationaal deelnemersveld. Van vrijdag 3 tot en met maandag 6 april organiseert Stichting Brabant Danst onder meer de World Cup rolstoeldansen, de wereldwijd grootste wedstrijd voor rolstoeldansers uit 20 landen. Daarnaast worden nog vele deelnemers en bezoekers aan de wedstrijden streetdance en ballroom dansen verwacht.

Maatschappelijke Integratie van gehandicapten

Door de World Cup rolstoeldansen in een breedtesportevenement met andere danssporten te integreren, wordt de gelijkheid van gehandicapte en niet-gehandicapte dansers benadrukt. De organiserende stichting wil graag mensen met een handicap regionaal, nationaal en internationaal enthousiast maken voor rolstoeldansen. Door samen met andere, al dan niet gehandicapte dansers te sporten, kan de integratie van gehandicapten in de maatschappij worden bevorderd. Het mooie aan de World Cup: iedereen kan meedoen, ongeacht de handicap en ongeacht het niveau. Van beginners tot de wereldtop, alle niveaus zijn vertegenwoordigd. Tijdens het Holland Dans Spektakel zijn alle landen van de wereld als vrienden verenigd.

Streetdance spektakel
Behalve de World Cup rolstoeldansen omvat het evenement ook wedstrijden streetdance en ballroom dansen. Streetdance is al bijna twintig jaar ongekend populair tijdens het evenement. Honderden deelnemers uit Nederland en België staan aan de start tijdens twee fantastische avonden streetdance. Bovendien zijn er interactieve workshops voor alle bezoekers. Vrijdag- en zaterdagvond staan wedstrijden voor teams, solo’s en duo’s op het programma. Het slotstuk van het evenement wordt gevormd door de wedstrijden ballroom dansen.

Programma

World Cup rolstoeldansen: zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur
Streetdance solo/duo/small teams: vrijdag vanaf 18.30 uur
Streetdance demo teams: zaterdag vanaf 19.00 uur
Sportdansen 35+: zondag vanaf 19.30 uur
Sportdansen debutanten en amateurs: maandag vanaf 10.00 uur

Informatie
Alle informatie is te vinden op www.hollanddansspektakel.nl