Deel dit artikel ‹ Terug

Een ode aan Eva Cassidy door Margriet Sjoerdsma

Geplaatst op: maandag 30 maart 2015


Folk-, jazz- en countrymuziek in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB)

Op zondagmiddag 19 april aanstaande brengt Margriet Sjoerdsma met band een muzikale ode aan Eva Cassidy in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Extra aan dit programma is dat de in IJsland wonende broer van Eva, Dan Cassidy, gastmuzikant is op viool. Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 15,00 kunt u reserveren via de site www.kunstinhetkerkje.nl

Songbird Eva Cassisdy
Het verhaal van de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy leest als een meeslepende roman. Als jonge vrouw manifesteert ze zich als een bijzonder begenadigd vertolkster van de betere folk-, jazz- en countryliedjes. Haar verlegenheid en eigenzinnige muzikale opvattingen staan haar echter teveel in de weg om een carrière van de grond te tillen.
In 1996 wordt er kanker bij haar geconstateerd en de zangeres zal kort daarna op 33-jarige leeftijd overlijden. Na haar dood krijgt een diskjockey van de BBC het album Songbird in handen, met daarop een bloemlezing uit de liedjes die Cassidy tijdens haar leven heeft opgenomen. Na een paar nummers op de radio te hebben gedraaid, ontstaat er een run op de plaat en gaan er al snel meer dan tien miljoen exemplaren over de toonbank. Sindsdien is Eva Cassidy een legende en kan ze beroemdheden als Paul McCartney, Katie Melua en Eric Clapton tot haar fans rekenen.

Margriet Sjoerdsma met band
De Rotterdamse zangeres Margriet Sjoerdsma (29) werd dusdanig geraakt door de kwaliteiten en het verhaal van Eva Cassidy dat ze besloot een avondvullend theaterprogramma aan de muziek van deze ‘shy genius’ te wijden. Dat is haar op het lijf geschreven. Beiden trekken geen grens tussen pop, jazz, folk en country en allebei hebben ze een neus voor de pareltjes uit die genres.
Extra bijzonder aan het theaterprogramma is dat Eva’s broer Dan Cassidy meespeelt op viool. Hij woont in IJsland. De andere muzikanten van de band zijn: Arie Storm (gitaar) en Cord Heineking (contrabas).
De groep trad in 2013 met dit programma op op North See Jazz en had er vorig jaar een tour mee door Australië. Vanwege die tour werd het optreden in het Kunstkerkje een jaar opgeschoven.

Aprilexpositie met schilderijen van Hilly Withaar
In de weekenden van pasen (4/5/6 april) en 11/12 april kunt u de schilderijenexpositie van Hilly Withaar bezichtigen in het Kunstkerkje. De openingstijden hiervoor zijn van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Voor meer informatie over Kunst in het Kerkje: kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten via facebook, like dan onze pagina: www.facebook.com/pages/Kunst-in-het-Kerkje/393617407405449?ref=hl.
advertentie