Deel dit artikel ‹ Terug

De Leijgraaf Cuijk doet mee aan de opschoondag en ruimt zwerfafval op

Geplaatst op: maandag 30 maart 2015


CUIJK – De locatie Cuijk van ROC de Leijgraaf doet voor de vierde keer mee aan de landelijke opschoondag voor scholen. Op dinsdag 31 maart ruimen alle eerstejaars en tweedejaars leerlingen van de opleidingen ICTO en Horeca & Toerisme de omgeving van de school aan de Jan van Cuijkstraat 52 op.

Tussen 10.30 en 12.00 uur gaan de leerlingen in groepjes op pad, met handschoenen, knijpers en afvalzakken. De buurtbewoners waarderen de actie ieder jaar zeer. Voor de leerlingen is het een ervaring die past bij maatschappelijk ondernemen en burgerschap: iets doen voor een ander zonder dat je er iets voor terugvraagt.
ROC de Leijgraaf laat hiermee zien positief betrokken te zijn bij de opschoonactie No WaYste! in het Land van Cuijk en Boekel. No WaYste! heeft als doel zwerfafval zoveel mogelijk te voorkomen (www.nowayste.nl).

De landelijke opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon en het ministerie van VROM, en is bedoeld om iedereen bewust te maken van het belang van een schone omgeving. Buurtbewoners, verenigingen en dus ook scholen helpen hieraan mee. ‘We laten zien dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen’, vertelt instructeur Joris Albers. ‘Een stukje kauwgum bijvoorbeeld, dat duurt twee jaar voordat het weg is. Je kunt wel van alles op de grond gooien, maar meehelpen opruimen is wel net zo netjes.’