Deel dit artikel ‹ Terug

Geslaagde eerste editie van Culinair Mill

Geplaatst op: maandag 30 maart 2015


Lekkere luchten in de theaterzaal van Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill, standjes met de meest uiteenlopende gerechten, diensten en producten en veel publiek wat proefde. Bezoekers wisselden tijdens het proeven ervaringen, tips en gerechten uit, een jury bekeek de inbreng van hobbyisten en diverse ondernemers promootte hun bedrijfsactiviteiten. Dat alles gebeurde tijdens de eerste editie van Culinair Mill op zondag 29 maart.

De organisatie van Culinair Mill was in handen van Stichting Activiteiten Mill (SAM) en het Ondernemers Collectief Mill (OCMill). Naast diverse bedrijven die er hun diensten en producten onder de aandacht brachten, waren er ook hobbyisten. Hun producten werden door Jeroen vd Heuvel (kok) en Roy Mengerink (OCMill lid) beoordeeld. Na proeven, overleggen en nogmaals proeven en het tellen van de punten werd er een top 3 bekend gemaakt. Gerlinde Griemink uit Wilbertoord werd eerste, de tweede prijs ging naar Séverine Linders uit Mill en Petra vd Wijst uit Mill veroverde de derde plaats. Zij ontvingen OCMill cadeaubonnen.

Gezien de vele positieve reacties van standhouders, hobbyisten en het publiek wat in grote getalen naar Myllesweerd was gekomen, zal Culinair Mill zeker een vervolg krijgen.