Deel dit artikel ‹ Terug

Indienen aanvragen Podiumfonds week verlengd

Geplaatst op: maandag 30 maart 2015


UIJK – De deadline voor het indienen van aanvragen voor een (financiële) bijdrage uit Het Podiumfonds Land van Cuijk en Maasduinen is een week verplaatst: van 1 april naar 8 april. De aanleiding voor de verlenging van de deadline is het signaal dat er nog verschillende aanvragen ‘in de pijplijn’ zitten. Het bestuur van Het Podiumfonds wil ook die aanvragen de kans geven om mee te dingen naar een bijdrage uit het fonds.


Daarnaast blijkt dat een aantal potentiële aanvragers zich afvraagt of ze wel talentvol genoeg zijn, of dat het initiatief dat ze in gedachten hebben wel bijzonder genoeg is. Het bestuur benadrukt de laagdrempeligheid van het Podiumfonds. “Wij kennen veel meer initiatieven dan dat wij tot nu toe hebben ontvangen, die in aanmerking zouden komen voor een bijdrage. Wij stellen drie voorwaarden aan de initiatieven die een bijdrage uit het fonds willen: er moet een relatie zijn met deze regio, wij ondersteunen niet de reguliere programmering van een organisatie of vereniging en er moet minstens een breed toegankelijke voorstelling of activiteit in Schouwburg Cuijk plaatsvinden. ”


Voorbeelden die vanuit het bestuur worden geopperd, zijn bijvoorbeeld de organisatie van een interactieve bijeenkomst over voeding voor inwoners van het Land van Cuijk & Maasduinen. Dit zou een voorstel kunnen zijn van bedrijven uit de voedselindustrie in samenwerking met maatschappelijke partners als huisartsen en diëtisten. Maar ook het idee voor een dj-contest met middelbare scholieren wordt geopperd, net als een concert waarbij de harmonie in samenwerking met gastsolisten filmmuziek ten gehore brengt. “Op onze website www.hetpodiumfonds.nl worden dit soort voorbeelden uitvoerig belicht, zodat ieder een beeld krijg van de mogelijkheden.”


Niet alleen een financiële bijdrage is mogelijk. Ook projecten waarbij de aanvrager om personele ondersteuning vraagt van deskundigen kunnen worden ingediend. De jury – bestaande uit John Floore, Bart Vaessen, Joost Hendriks en Jan van Neerven – zet dan haar brede netwerk in.


Meer weten over het indienen van een aanvraag, ga naar www.hetpodiumfonds.nl of mail naar info@hetpodiumfonds.nl.