Deel dit artikel ‹ Terug

Opening molen de Korenbloem in Mill

Geplaatst op: zaterdag 21 maart 2015


Zondag 29 maart zal om 13.00 uur molen de Korenbloem aan de Molenstraat in Mill officieel geopend worden. Na een grondige restauratie van deze molen uit 1857 heeft de molen na ruim 35 jaar de wind weer in de zeilen. Het is nu tijd om het resultaat te laten zien.

De molen zal feestelijk versierd worden en in de vreugdestand staan. De officiële openingshandeling, het van de rem halen van de molen, zal Dhr. Chris Reijnen uit Mill doen. Hij is de zoon van de vroegere molenaar Jan Reijnen (Jan de mulder). Ook burgemeester Antoine Walraven en wethouder Jos van den Boogaart van de gemeente Mill en Sint Hubert zullen hierbij aanwezig zijn.

De molen is die dag in volle glorie te bewonderen en vrijwillige molenaars zullen tekst en uitleg geven over de werking van een graanmolen. Ondertussen is de gerestaureerde Korenbloem al enige tijd in gebruik. Er wordt al regelmatig gemalen. Van het meel worden onder andere de worstenbroodjes gemaakt die er al enkele maanden te koop zijn. Maar ook andere meel producten zijn tijdens de opening te zien, te proeven en te koop.

Meer weten over deze molen? Zie www.molenvanmill.nl