Deel dit artikel ‹ Terug

Vanaf 1 april ook blik en drankenkartons in Plastic Heroes afvalzak

Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015


Vanaf 1 april worden ook drankenkartons en blik apart aan huis ingezameld. U mag deze afvalsoorten in de speciale plastic afvalzak stoppen. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Er gaat immers minder in uw blauwe tariefzak. Bovendien kunnen deze afvalsoorten goed worden gerecycled en dus als grondstof dienen voor nieuwe producten.

De inzameling blijft hetzelfde. Het enige dat voor u verandert, is dat u per 1 april ook drankenkartons en blik in de Plastic Heroes afvalzak stopt.

Wat wel en wat niet
In de Plastic Heroes afvalzak biedt u nu alleen uw plastic verpakkingsafval aan. Vanaf 1 april mag u ook drank- en conservenblikjes, stalen siroopflessen en aluminium schaaltjes van levensmiddelen en lege drankenkartons in de Plastic Heroes afvalzak stoppen. Blik en drankenkartons hoeven dus niet meer in de blauwe tariefzak.

Piepschuim, chipszakken, kunststof gebruiksvoorwerpen, verfblikken en spuitbussen van bijvoorbeeld deodorant, kartonnen doosjes of ander papier mogen niet in de Plastic Heroes afvalzak. Kijkt u voor een volledig overzicht van wat er per 1 april wel en niet in de Plastic Heroes afvalzak mag op www.afvalaanbieden.nl onder het kopje Afvalsoorten – Plastic / Blik / Drankenkartons.

Aanbieden

U gebruikt per 1 april gewoon de Plastic Heroes afvalzak om het plastic verpakkingsafval, het blik en de drankenkartons in te stoppen. In de loop van het jaar komen er nieuwe afvalzakken met een nieuwe uiterlijk, maar niet voordat de huidige voorraad Plastic Heroes afvalzakken op is. Deze afvalzakken zijn gratis. Ook blijven de inzameldata gewoon hetzelfde.
Zorg dat alle verpakkingen leeg zijn. U hoeft ze niet schoon te spoelen. Bij plastic verpakkingen mogen doppen en deksels blijven zitten. Bij conservenblikken dient u de deksels naar binnen te vouwen, voor uw veiligheid en die van de vuilnismannen. Bovendien voorkomt u zo dat de afvalzak scheurt. Drankenkartons dient u plat te vouwen en de dop er weer op te draaien.

Meer informatie
Voor alle informatie over de afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op www.afvalaanbieden.nl of download u De AfvalApp. U kunt voor vragen ook een e-mail sturen naar info@afvalaanbieden.nl of bellen met de Afvalinfolijn: (0485) 338 352.