Deel dit artikel ‹ Terug

Burgemeester Bouwmans Ontmoetingsprijs voor Vereniging 'De Metworst'

Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015


Boxmeer – De ‘Burgemeester Bouwmans Ontmoetingsprijs’ is op vrijdagavond 13 maart toegekend aan Vereniging ‘De Metworst’. De uitreiking vond plaats aan het slot van de officiële opening van het jubileumweekend in de Foyer van Hotel Riche te Boxmeer.

De heer Odi Bouwmans, voorzitter van de Stichting ‘Burgemeester Bouwmans Ontmoetingsprijs’, was zeer lovend over de enorme inzet van de vele vrijwilligers die Vereniging ‘De Metworst’ bij de organisatie van de Metworstrennen helpen. Hij stond versteld over hoeveel werk er verzet dient te worden om de Metworstrennen überhaupt te organiseren. Hij prees de inzet van opvolgende besturen en de Vereniging om één van de meest waardevolle immateriële cultuurgoederen van de regio in stand te houden.

De toekenning van deze prijs is een enorme stimulans om door te gaan met het behoud van deze traditie. Dick Goossens, voorzitter van Vereniging ‘De Metworst’, benadrukte: “wij zijn zeer blij met de toekenning van deze prijs en dragen deze op aan de vele leden en vrijwilligers die elk jaar bij de omvangrijke organisatie van de Metworstrennen het vele werk wat lichter maken. Zonder hen kunnen wij niets!”

De Burgemeester Bouwmans Ontmoetingsprijs is in 2004 ingesteld bij het afscheid van Burgemeester Odi Bouwmans als Burgemeester van Boxmeer. Deze prijs is tot nu toe zes keer toegekend, onder andere in 2012 aan een andere belangrijke Boxmeerse traditie, de Boxmeerse Vaart. De prijs bestaat naast een oorkonde uit een gift van € 1.500,-.

Contactpersoon namens Vereniging ‘De Metworst’:
Paul van Boekholt
lid PR-commissie - persvoorlichter
Tel.: 06 532 90 884
email: publiciteit@metworst.nl
advertentie