Deel dit artikel ‹ Terug

Collegeleden Cuijk doen mee aan NLdoet

Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015


Cuijk, 17 maart 2015 - Het voltallige college van B en W van de gemeente Cuijk stort zich het komende weekend in NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Wethouder Stoffels helpt vrijdag 20 maart van 09.00 uur tot 12.00 uur mee bij schilderwerk voor de stichting Dagbesteding Cuijk in het Tuigleerstraatje. ’s Middags lopen burgemeester Wim Hillenaar en de wethouders Jos Nielen en Rob Poel van 14.30 uur tot 17.30 uur mee tijdens de wandeltocht door Cuijk voor bewoners van Pantein Zorgcentrum Maartenshof (vertrek vanaf Deken van den Ackerhof 29), terwijl wethouder Maarten Jilisen zaterdag 21 maart van 09.00 uur tot 16.00 uur zijn handen uit de mouwen steekt voor de Wereldtuin Verdeliet (Toermalijnlaan 40). De collegeleden hopen met deze inzet dat ook andere inwoners van de gemeente Cuijk zich komend weekend willen inzetten voor hun leefomgeving.

NLdoet
Het Oranje Fonds organiseert, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet jaarlijks de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. In de 2014 editie waren 325.000 Nederlanders actief bij meer dan 8.700 klussen. Meer informatie over NLdoet is te vinden op www.nldoet.nl.