Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeenten Land van Cuijk intensiveren samenwerking jeugdzorg

Geplaatst op: woensdag 11 maart 2015


De vijf gemeenten in het Land van Cuijk zijn op 11 maart 2015 een dienstverleningsovereenkomst aangegaan om hun samenwerking op het gebied van Jeugdzorg verder te versterken. In de dienstverleningsovereenkomst is onder andere geregeld dat de uitvoering voor alle vijf gemeenten in 2015 bij één gemeente in het Land van Cuijk ligt. Deze zogenaamde centrumgemeente is de gemeente Cuijk. 
 
Wethouder Maarten Jilisen (Cuijk), in het Land van Cuijk bestuurlijk trekker voor Jeugdzorg: “We kunnen trots zijn op deze vergaande vorm van samenwerken tussen onze vijf gemeenten in het Land van Cuijk. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat deze samenwerking ervoor zorgt dat wij onze jeugdzorg op de juiste manier kunnen inrichten: robuust en flexibel! Ik heb er alle vertrouwen in dat hiermee alle randvoorwaarden geregeld zijn om, samen met het Basisteam Jeugd en Gezin en de zorgaanbieders, de zorg voor de jeugd in het Land van Cuijk goed uit te kunnen voeren.” 
 
De gemeenten geven sinds 1 januari 2015 invulling aan de uitvoering van alle vormen van preventieve en curatieve jeugdhulp. De vijf gemeenten in het Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis) werkten al samen in het kader van het Centrum voor Jeugd en Gezin Land van Cuijk. 
 
Naast het aanwijzen van Cuijk als centrumgemeente, is in de dienstverleningsovereenkomst geregeld dat de werkzaamheden worden uitgevoerd door de werkorganisatie CGM (Gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert) en het Basisteam Jeugd en Gezin. Ook zijn afspraken gemaakt over de wijze van verantwoording over de uitvoering aan de deelnemende gemeenten en hoe om te gaan met onder andere digitale informatievoorziening, communicatie, geschillen en klachten. Verder is in de dienstverleningsovereenkomst geregeld welke budgetten voor het Land van Cuijk voor de transitie jeugdzorg worden samengevoegd en hoe de onderlinge verevening en verrekening is.