Deel dit artikel ‹ Terug

IVN Grave: Woorden rapen op Mariƫndaal

Geplaatst op: maandag 9 maart 2015


Een combinatie van wandelen en schrijven
Woorden rapen op Mariëndaal met IVN Grave

Op zondag 29 maart organiseert IVN Grave samen met schrijfdocent en dichter Monica Boschman een wandeling op Landgoed Mariëndaal in Velp (N-Br.). Monica Boschman laat de deelnemers met hun pen naar het landgoed kijken en zo van alles ontdekken. De wandeling start om 14.00 uur bij kinderboerderij Buiten-“Gewoon” en duurt ongeveer 2 uur. De kinderboerderij ligt achter de brede school op Landgoed Mariëndaal, Beukenlaan 8, 5363 RA Velp.

De ‘schrijfwandeling’ volgt een deel van de route van het Zwietenpad, een wandelroute die is uitgezet door gidsen-in-opleiding van IVN Grave. De naam verwijst naar de Jezuïeten die er 100 jaar gewoond hebben. Is er een plaats waar je meer inspiratie vindt dan in de natuur? Voor wie wandelen en schrijven combineert, liggen de woorden voor het oprapen. Schrijfcoach Monica Boschman laat de deelnemers met hun pen naar het landgoed kijken en zo van alles ontdekken. Over de omgeving, maar vooral over de eigen manier van kijken. Op verschillende plaatsen zijn er verrassende schrijfoefeningen. De natuur is hierbij de belangrijkste gids! Na afloop van de wandeling is er koffie in het Buitenhuis, het clubgebouw van IVN en kinderboerderij, en wordt er nagepraat en kunnen eigen teksten worden voorgelezen.

Monica Boschman heeft een passie voor begrijpelijk schrijven, levensverhalen en gedichten. Ze schrijft onder andere gedichten, boeken, artikelen en teksten voor websites. Ook geeft ze communicatie- en schrijfcursussen. Monica Boschman woont in Gassel en was van 2012 tot 2014 regiodichter van de Noordelijke Maasvallei.

Deelname
Iedereen kan deelnemen aan deze ‘schrijfwandeling’; schrijfervaring is niet nodig, het is handig zelf pen en papier mee te nemen. De route is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Parkeren kan op de parkeerplaats vóór de brede school, Beukenlaan 8.