Deel dit artikel ‹ Terug

Passiespel in Openluchttheater

Geplaatst op: maandag 9 maart 2015


Op woensdag 1 april aanstaande voert zanggroep Palet uit Overloon het eigentijdse passieverhaal op dat als titel meekreeg “Een Weg”.
Palet is een Overloonse zanggroep van veertien enthousiaste mannen en vrouwen. Vorig jaar hebben zij met veel succes een geheel eigen versie van het lijdensverhaal van Christus opgevoerd. De uitverkochte voorstellingen en de vele enthousiaste reacties hebben hen ertoe doen besluiten het lijdensverhaal dit jaar nog een aantal keren op te voeren. Op 1 april in het Openluchttheater van Overloon.
Waarom op die plek? Het Openluchttheater van Overloon is de plek waar rond 1920 openluchtspelen opgevoerd werden. Helemaal in de Rooms Katholieke geest van die tijd werden er verhalen uit de bijbel uitgevoerd. Later zijn hier zelfs de Tegelse Passiespelen uit voortgekomen.

Gefascineerd door het lijdensverhaal van Christus heeft Cees van Leeuwen een passieverhaal geschreven dat recht doet aan het oorspronkelijke verhaal en daarbij draagvlak vindt in de huidige samenleving. De passie van Cees voor het toneelspel maakt dat het verhaal versterkt wordt door het aanbrengen van theatrale elementen. Geert Verhallen, dirigent van Palet, heeft de bijpassende muziek erbij gecomponeerd. De zang, de gesproken teksten en de bewegingen vertellen de passie en nemen u mee alsof u zelf meeloopt in de stoet naast Jezus.

Vanuit passie is het openluchttheater een aantal jaren geleden nieuw leven ingeblazen. Vanuit passie voor theater, voor het leven van Jezus en voor muziek is ‘Een Weg’ ontstaan. Is er een mooiere plek denkbaar voor deze versie van het passieverhaal?
Kom zelf kijken en beleven op woensdag 1 april.
Bij slecht weer is de voorstelling in de Theobalduskerk in Overloon. Raapleeg t.z.t. de websites.
Hou er rekening mee dat het ’s avonds nog fris is buiten en kleedt u lekker warm aan en/of neem een dekentje mee. Kussens zijn bij het theater aanwezig.

Op 1 april vanaf 12.00 uur staat op de websites www.zangroeppalet.nl of www.openluchttheateroverloon.nl vermeld waar de uitvoering plaatsvindt.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van Palet en het Openluchttheater, aan de servicebalie van Plus Verbeeten en aan de kassa van het theater, zolang de voorraad strekt. De entree is € 6,-. Aanvang 20.00 uur.

Op de site van Palet staan de andere speeldata met locaties vermeld. Alle uitvoeringen zijn in de week van Palmpasen tot Pasen.