Deel dit artikel ‹ Terug

Café Brein Boxmeer: Thema Ontremming

Geplaatst op: woensdag 4 maart 2015


Boxmeer, 4 maart 2015
Op maandag 9 maart is er weer een Café Brein in Boxmeer. Deze keer over Ontremming na NAH. Iris Verstijnen Orthopedagoog vanuit Zorgaanbieder SWZ zal over dit onderwerp komen vertellen.
Café Brein is een trefpunt voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. NAH kan bijvoorbeeld ontstaan als gevolg van een beroerte, ongeval, hersentumor, MS, Parkinson of reanimatie. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl.

Deze avond komt Iris Verstijnen, een presentatie houden over het onderwerp: “ontremmingen”. In de presentatie wordt uitgelegd welke vormen van ontremmingen er zijn na hersenletsel, zoals boosheid, verbale ontremming, motorische ontremming. Tot slot wordt besproken hoe je kunt omgaan met ontremming en welke behandeling er mogelijk is.

Iris Verstijenen is werkzaam als orthopedagoog bij stichting SWZ. Tot slot zal zij een uitleg geven over “Hersenz”. Dit is een behandelmethode voor mensen met hersenletsel vwb ondersteuning bij het vinden van een nieuw evenwicht.

Café Brein is van 19.30 tot 21.30 uur in De Driewiek, Jeroen Boschstraat 49 in Boxmeer. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Café Brein is een samenwerking van Pluryn, Syntein, Pantein, SWZ, Steunpunt Mantelzorg en MEE Noordoost Brabant. Neem voor meer informatie contact op met Anja Timmerije  anja.timmerije@swzzorg.nl van SWZ zorg, telefoon 0485-523387, op donderdag en vrijdag telefonisch te bereiken.
advertentie