Deel dit artikel ‹ Terug

Demonstratie Decoupage in de bibliotheek Cuijk

Geplaatst op: zaterdag 28 februari 2015


Decoupage wordt al vele eeuwen toegepast om materialen te verrijken met mooie prints en dessins. Het is een oude techniek maar nu weer helemaal 'hot'! Vrijdag 13 maart verzorgt Maud Brands van 14.00 tot 17.00 uur een demonstratie decoupage in de bibliotheek Cuijk.

Decoupage is een techniek om objecten op een verrassende manier te verfraaien met behulp van dun vloeipapier in vele kleuren. Je kunt er bijna elk object mee versieren: voorwerpen in je thuisomgeving, van kleine vazen tot grote meubelstukken, bijvoorbeeld een oude keukenstoel. Het hecht zich op bijna alle ondergronden glas, hout, mdf, kunststof en piepschuim. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je scheurt het vloeipapier in kleine stukjes en plakt het op je object. Daarna wordt het geheel nog afgewerkt met een laagje decoupagevernis. Deze techniek brengt diepte aan, patronen en afbeeldingen zien eruit alsof ze eigenlijk op een voorwerp geschilderd zijn.

Op vrijdag 13 maart liggen kwast, decoupagelijm en vele kleurtjes papier klaar in de bibliotheek Cuijk. Iedereen is van harte welkom om het gratis uit te proberen onder leiding van Maud Brands van ’t Kelderke Creatieve Materialen uit Cuijk.