Deel dit artikel ‹ Terug

Maurice Hermans en Egbert Derix "Rondom Toon"

Geplaatst op: dinsdag 24 februari 2015


Donderdag 26 februari staat Maurice Hermans met ‘Rondom Toon’ in Huistheater De Steenakker in Haps.
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 17,50
Info & Reserveren: www.desteenakker.nl

‘Rondom Toon’ is een programma samengesteld door de zoon van Toon, dichter/zanger Maurice Hermans en pianist Egbert Derix. Maurice Hermans - die zijn vader veertig jaar in het theater bijstond - treedt in diens voetsporen met zijn dichtbundel ‘Dichter bij Liefde’. Het boekje ‘Dichter bij de Liefde’ bestaat uit versjes en gedichten geschreven vanuit zijn gevoel. Het zijn gedachten en herinneringen die hij in de loop der jaren heeft toevertrouwd aan het papier. Hoewel hij vindt dat hij zijn vader nooit kan overtreffen, heeft Maurice na het overlijden zijn levenswerk gecontinueerd.
Egbert Derix is pianist/componist, winnaar van de Annie MG Schmidt Prijs werkt o.a. samen met Iain Matthews, Eric Vloeimans, John Helliwell (Supertramp) en de Marillion zangers Steve Hogarth & Fish. Een onverwachte ontmoeting leidde tot dit unieke samenwerkingsproject.

Egbert en Maurice brengen in dit programma gedichten en liedjes van Toon en Maurice en muziek van Egbert. Primeur is dat naast bekend werk ook nooit eerder uitgebracht werk van Toon wordt uitgevoerd, waarbij Toon zelf ook te horen is, begeleid door Egbert. Van deze samenwerking is inmiddels een cd verschenen: ‘In a Mellow Toon’. Toon Hermans als rode draad van een veelzijdige avond.
Na afloop is er een sfeervolle nazit met Meet&Greet.
advertentie