Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave: Filmprogramma week 9 en 10; 2015

Geplaatst op: zaterdag 21 februari 2015


Datum en tijd: Dinsdag 24 en woensdag 25 februari, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: IN ORDER OF DISAPPEARANCE

Samenvatting: Een spannende actiefilm, maar veel bezoekers rollen ook onder hun stoel van het lachen. Humor van het inktzwarte soort. Een prachtproduct uit de Scandinavische filmindustrie.

Verhaal: Nils bestuurt een sneeuwruimer en leidt een rustig leven in het winterparadijs Beitostolen. Aan de zorgeloosheid komt echter abrupt een einde wanneer zijn zoon terecht komt in een schotenwisseling tussen rivaliserende drugsbendes en wordt gedood. Nils is uit op wraak en belandt zo in een wereld die hem onbekend is. Terwijl er een drugsoorlog tussen de Noorse en de Servische maffia ontstaat, wordt duidelijk dat Nils op twee punten in het voordeel is: hij heeft toegang tot zware machines en is gezegend met een flinke dosis beginnersgeluk.

H.P. Molland / NOR, ZWE / 2014 / drama, actie, komedie / 116 min

Datum en tijd: Dinsdag 3 en woensdag 4 maart, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: MICHIEL DE RUYTER

Samenvatting: Epische avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste zeeheld Michiel de Ruyter (1607-1676).

Verhaal: Intriges, samenzweringen, spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse vloot en de dubieuze rol van de Oranjes. Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

R. Reiné / NL / Avontuur / 2014 / 151 min.

www.filmcafegrave.nl
www.facebook.com/filmcafe.grave
www.twitter.com/filmcafegrave

Thuisbasis Filmcafé Grave
Palazzo Theater, Maasstraat 12, Grave