Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing: Kristien Hemmerechts in Bibliotheek Boxmeer

Geplaatst op: zaterdag 21 februari 2015


In het kader van de Boekenweek 2015 is maandag 9 maart de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts te gast in de bibliotheek Boxmeer. Kristien wordt geïnterviewd door Tijn Heijl, docent Nederlands aan de scholengemeenschap Metameer in Stevensbeek.
Kristien Hemmerechts, opgegroeid in de buurt van Brussel, is een literaire persoonlijkheid met inmiddels meer dan twintig romans, verhalenbundels en essays op haar naam. Ze is ‘meter’ (beschermvrouw) van Te Gek?!, een stichting die ijvert voor het bespreekbaar maken van psychische problemen.

Hoofdlijnen in haar werk
Een belangrijk thema in Hemmerechts’ werk is de onmogelijkheid tot het aangaan van een blijvende relatie. In het oeuvre van Hemmerechts neemt Taal zonder mij een bijzondere plaats in. Ze beschrijft daarin de gevoelens en gedachten die haar bestormden in de periode na het plotseling overlijden van haar man Herman de Coninck. De dood van twee van haar kinderen en van haar tweede echtgenoot maakten haar tot een soort ervaringsdeskundige op dit gebied.

De vrouw die de honden te eten gaf
In 2014 publiceert Hemmerechts De vrouw die de honden te eten gaf. In dit boek kruipt Hemmerechts in de huid van Dutroux' ex-vrouw Michelle Martin. Er ontstond veel ophef over het boek. Een aantal Belgische boekhandels hebben het boek zelfs geweerd. Een groot verschil met Nederland, waar het boek lovende recensies kreeg.

Het veelzijdige oeuvre van Kristien Hemmerechts geeft voldoende stof voor een interessant gesprek op maandag 9 maart in de bibliotheek Boxmeer. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te discussiëren. Kristien Hemmerechts zal tijdens de pauze haar boeken signeren. Boekhandel Van Dinter is aanwezig met een boekentafel.

Toegangskaarten voor de lezing, die om 20.15 uur begint, zijn te koop via www.biblioplus.nl en in alle bibliotheken van BiblioPlus. De prijs voor de kaartjes is € 4,50 voor bibliotheekleden en € 6,00 voor niet-leden van BiblioPlus.
advertentie