Deel dit artikel ‹ Terug

Volop vertier in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 21 juli 2009


De zomervakantie is begonnen en dat is in Zoo Parc Overloon te merken. Dagelijks worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen onder andere meedoen aan de nieuwe speurtocht ‘What do you see?’, spannende roofvogeldemonstraties en spetterende theatervoorstellingen bijwonen en zich laten schminken als hun lievelingsdier. Bezoekers kunnen op kraamvisite bij verschillende diersoorten, waaronder bij de witgezichtoeistities en de kroeskoppelikanen.

Primeur bij de pelikanen

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Zoo Parc Overloon is er een kroeskoppelikaan geboren! Dit jaar werden door de pelikanen voor het eerst eieren gelegd maar de eerste eieren sneuvelden in de loop van de broedtijd. Voor het laatste ei dat nog over was, was daarom niet al te veel hoop meer. De verrassing was dan ook groot toen anderhalve week terug toch een kaal pelikanenjong in het nest lag. Het is nog wel afwachten of het jong met succes zal worden grootgebracht door de onervaren ouders. Omdat de kroeskoppelikanen in het doorloopgebied Maidan leven, wordt bezoekers die op kraamvisite komen gevraagd gepaste afstand te bewaren om de ouderdieren en het jong genoeg rust te geven.

Bij de witgezichtoeistities is een drieling geboren. Meestal wordt bij deze dwergapen een tweeling geboren, maar beide ouders zorgen goed voor het drietal. Vader helpt moeder, zoals normaal, met het dragen van de jongen, zodat de moeder al haar energie kan gebruiken voor het zogen van de jongen. Verder zijn er jonge dieren te bewonderen bij de rendieren, kamelen en ibissen.

What do you see?

In juli en augustus kunnen bezoekers volop meedoen aan de zomerspeurtocht ‘What do you see’. Tijdens deze nieuwe speurtocht komen bezoekers van alles te weten over de ogen van de verschillende dieren! Waarom kan een nachtdier juist in het donker zo goed zien? Kijken vogels altijd tegen hun snavel aan en hoe vinden blinde wallabiejongen de weg naar de buidel? Elk dier gaat anders om met zijn ogen. De speurtocht is in de maanden juli en augustus iedere dag te maken. Deelnemers kunnen de oplossing van de speurtocht invullen op de website van het park en maken dan kans op een leuke prijs. Het speurtochtformulier is verkrijgbaar bij de entree en kost € 1,50.

In juli en augustus verzorgt een valkenier op een tiental data in juli en augustus spectaculaire roofvogeldemonstraties in het park. De bezoekers krijgen op diverse middagen om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur aan de hand van het vlieggedrag van onder andere uilen, valken, woestijnbuizerds en gieren, uitleg over deze bijzondere dieren. De vogels tonen hun jachttechnieken en bezorgen de bezoekers een bijzondere ervaring als zij over het publiek vliegen. Een ideale gelegenheid voor de bezoekers om roofvogels in actie te zien!

Naast de roofvogeldemonstraties kunnen bezoekers iedere zondag een interessante imkerdemonstratie bijwonen. Tijdens deze demonstratie wordt allerlei informatie verteld over de bezige bij. Ook wordt er kunstraat gemaakt en honing geslingerd en kunnen bezoekers het merken van de mannelijke bijen bijwonen.

Bij de educatiekar Beestenboel kunnen bezoekers elke dag terecht om allerlei dierlijke materialen te bekijken en vragen te stellen. Zo kunnen ze zelf voelen hoe zacht de vacht van een yak is, een schildpadschild van binnen bekijken en horen wat het verschil is tussen de veren van ara’s en emoes. Aan de hand van de meest uiteenlopende dierenvoorwerpen, zoals schedels, eieren, veren, vacht en voeding wordt een nieuwe kijk op de dierenwereld gegeven.

Voor de jongste bezoekers is er extra veel vertier! Tijdens het hoogseizoen zijn er dagelijks spetterende theatervoorstellingen. Tijdens de Magic Zoo Show beleven de vrolijke Ollie en de ietwat humeurige Dizzie de raarste avonturen. In het kindertheater worden tevens poppenkastvoorstellingen gegeven en kinderen kunnen zich laten schminken als hun favoriete dier.

Voor meer informatie over de exacte data en tijden van de verschillende activiteiten kunt u onze website www.overloonzoo.nl bezoeken.
advertentie