Deel dit artikel ‹ Terug

Filmhuis Mill woensdag 18 februari: Dorsvloer vol Confetti

Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015


Cultureel Centrum Myllesweerd is tijdens de komende carnavalsdagen de feesttempel voor jeugd en jongeren. De Foekepot zal er dan namelijk jeugd- en jongerenbals organiseren. Maar woensdagavond 18 februari is alweer alles schoon en opgeruimd. Dan staat namelijk Filmhuis Mill weer op het programma met de film Dorsvloer vol Confetti. Deze film start om 20.00 uur en de toegang bedraagt 5,00 euro, dit is inclusief een consumptie. Kaartjes reserveren kan door te mailen naar filmhuis@myllesweerd.nl of door kaartjes af te halen bij de balie van Myllesweerd. Ook aan de kassa zijn op woensdag 18 februari vanaf 19.30 uur kaartjes verkrijgbaar.

Dorsvloer vol Confetti vertelt het verhaal van de jonge Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het strenggelovige milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar ‘genadetijd’ op het spel?

Dorsvloer vol Confetti is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur. De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij.
Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekerings- geschiedenissen. Ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen, en leren, dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Meer weten over de theater- en filmvoorstellingen in Cultureel Centrum Myllesweerd? Neem dan een gratis abonnement op de nieuwsbrief. Dat kan via de homepage www.myllesweerd.nl. Daarnaast is Myllesweerd te volgen op Twitter en heeft Myllesweerd uiteraard een eigen Facebookpagina.