Deel dit artikel ‹ Terug

Veel kansen voor toerisme recreatie en ondernemers in Mill

Geplaatst op: donderdag 16 juli 2009


Tijdens het onlangs gehouden politiekcafé van Algemeen Belang ’90 bleek dat er veel kansen en mogelijkheden zijn rond toerisme, recreatie en economie. Deze thema’s stonden centraal op dit politiekcafé, dat gehouden werd in partycentrum Fitland. Na de inbreng van enkele sprekers werd er uitgebreid van gedachten gewisseld. Resultaten hiervan verwerkt AB’90 in haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart aanstaande.

Een algehele conclusie van deze avond was dat de gemeente vooral moet faciliteren en dat ondernemers actief gebruik moeten maken van de mogelijkheden die er zijn. Volgens aanwezige ondernemers zelf waren er volop kansen voor verbetering van toerisme en recreatie in onze gemeente en in onze regio. Samenwerking tussen de diverse aanbieders in de regio, gezamenlijk arrangementen maken en dit alles goed promoten zou daarbij zorgen voor groei en verbetering. Ook de lokale VVV kan hierbij een belangrijke rol spelen, al moeten ondernemers dan ook wel zorgen dat hun recreatieve mogelijkheden bij de VVV bekend zijn.
Speciaal voor ondernemers heeft de gemeente Mill een bedrijfscontactpersoon. Tijdens de discussie bleek dat veel ondernemers hiervan onvoldoende gebruik maken. Er kwam discussie los over de bevoegdheden van deze contactpersoon en wat deze voor ondernemers kan doen en zou moeten kunnen doen. Ondernemers waren van mening dat een ondernemer zelf actief moet ondernemen en niet te snel richting gemeente moet wijzen bij eventuele problemen. Wel waren de ondernemers van mening dat kansen niet geblokkeerd moeten in afwachting van bijvoorbeeld het Centrumplan, of in afwachting van project Houtspoor, of in afwachting van een nieuw bestemmingsplan. Taak van de gemeente is om ook gedurende dergelijke ontwikkelingen te faciliteren dat een ondernemer kan blijven ondernemen.

Algemeen Belang ’90 heeft veel inspiratie rond dit thema inspiratie opgedaan voor haar verkiezingsprogramma. Eerder was er ook al een vergelijkbare avond rond ouderen en gehandicapten. Direct na de zomervakantie komen er nog politieke cafés met als thema’s jeugd en jongeren, woningbouw en leefbaarheid. Hierbij zal ook de relatie tussen gemeente en verenigingsleven aan de orde komen. www.ab90.nl