Deel dit artikel ‹ Terug

Theater: Complot van Frank van Pamelen

Geplaatst op: woensdag 4 februari 2015


Op vrijdag 20 februari is om 20.15 uur de cabaretvoorstelling 'Complot' van Frank van Pamelen te zien in Huistheater De Steenakker, Steenakkerstraat 5 in Haps.

Entree: € 15,- incl. kop koffie/thee.
Meer info en reserveren: www.desteenakker.nl

Dit is de laatste in de cabaretserie van dit seizoen in de Steenakker i.s.m. Schouwburg Cuijk.
Frank van Pamelen sluit de serie af met de derde voorstelling van 'Complot', na de premiére van aanstaande zaterdag 7 februari in de Theaters Tilburg. De serie (eerdere waren try-outs) is een succes te noemen.

Complot


Op 11 september 2001 staat Alicia Keys op nummer 1. Met het nummer Fallin’. Prompt storten de Twin Towers in. Sinds de introductie van de McFlurry beleven we de tien warmste jaren ooit. Toeval? Welnee. Als je de letters van ‘Verenigde Staten’ door elkaar gooit, krijg je ‘negatieve trends’.

Complot is een anderhalf uur durende samenzwering met de zaal. Een avond vol causale verbanden en onverwachte linken. Vol verrassende theorieën en onthullende beelden. Spelen met de actualiteit en stunten met taal. Met aan het eind maar één conclusie: het leven is een schokkende aaneenschakeling van bizarre complotten.

Op 7 februari gaat in de Theaters Tilburg de voorstelling 'Complot' in première gaan.

Frank van Pamelen

Taalkunstenaar Frank van Pamelen trok jarenlang met Jan J. Pieterse langs de theaters met programma’s als 'De Open Dichtshow' en 'Mannen van Taal'. Hij is nieuwsdichter op Radio 1 (Dit Is De Dag) , huiswoordenaar van Radio 2 (o.a. Cappuccino, Knooppunt Kranenbarg) en veelgevraagd liedschrijver.

De pers over Frank van Pamelen:
‘Rijmfenomeen’ (Volkskrant)
‘Blinkt uit in taalvirtuositeit’ (Trouw)
‘Tovert met taal zoals Cruijff dat met de bal kon’ (AD)