Deel dit artikel ‹ Terug

Ode aan The Smiths

Geplaatst op: woensdag 4 februari 2015


Onder leiding van Hallo Venray’s frontman, Henk Koorn een tribute to The Smiths

Het concept van de Multimate Undercoversessies: muzikanten uit bekende bands kruipen in de huid van hun idolen en vaak met verbluffend resultaat! De eerstvolgende sessie is een ode aan de Britse band The Smiths met Henk Koorn.

The Smiths braken nooit echt door buiten de grenzen van Groot-Brittannië maar worden wel beschouwd als een van de meest invloedrijke Britpop-bands. Ze waren inspiratiebron voor grote namen als Oasis en Radiohead. De nummers Panic, Bigmouth Strikes Again en Girlfriend In A Coma kwamen in de Nederlandse Top-40.

Henk Koorn is frontman van de Nederlandse rockband Hallo Venray, die doorbrak in 1992 met het album The More I Laugh, The Hornier Due Gets. Als gevolg van deze doorbraak speelde de band op Pinkpop, waar Henk Koorn een gedenkwaardige show gaf al springend op een pogostick en gekleed in netkousen. Op 13 februari is er een gelegenheidsformatie onder leiding van Henk Koorn die een ode brengt aan The Smiths. Naast Koorn spelen deze avond Milan Weekhout, Leon Huisman, Detlef Vilerius en Natasha van Waardenburg.

De avond begint om 21.00 uur, een kaartje kost € 9 in de voorverkoop en koop je via:
www.roepaen.com/undercoversessies
advertentie