Deel dit artikel ‹ Terug

Bijna 2.400 pakken koffie voor Voedselbanken in Land van Cuijk en Noord-Limburg

Geplaatst op: zaterdag 31 januari 2015


Cuijk, 27 januari 2015 – In de maand december hebben leden van de Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze in samenwerking met lokale ondernemers ruim 1,1 miljoen DE-koffiepunten ingezameld, goed voor 2.392 pakken koffie die zullen worden gedoneerd aan de Voedselbank Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Anthonis) en Voedselbank Noord-Limburg (Mook, Gennep en Bergen).

De afgelopen weken is er druk geteld. “Dat tellen is een monnikenwerk, maar het heeft ook iets ouderwets huiselijks en gezelligs; het verbroedert”, zegt kartrekker Hans Hutten van Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze. ”We zijn natuurlijk ook dit jaar weer erg blij met de opbrengst, die we alleen hebben kunnen realiseren dankzij de medewerking de mensen in de regio. We gaan binnenkort de actie evalueren en kijken of we die volgend jaar weer kunnen herhalen.”

Landelijk 120.000 pakken koffie

In heel Nederland zijn door Lionsclubs in totaal 60 miljoen punten opgehaald, goed voor 120.000 pakken koffie. Iedere club zamelde punten in voor de voedselbank in de eigen regio. Afgelopen zaterdag konden de clubs hun getelde koffiepunten inleveren op een centraal punt in Stompwijk. Een grote bedrijfshal van was hiervoor speciaal ingericht. ‘Het in ontvangst nemen van die 60 miljoen waardepunten moet natuurlijk goed en ordentelijk verlopen,” zegt Jaap Stelling, van Lionsclub Voorburg en belast met de logistieke operatie. “Het vertegenwoordigt toch een bedrag van zo’n €300.000”.

Voedselbank
Douwe Egberts overhandigde vorige week een cheque voor 120.000 pakken koffie aan Jaap Sala van Voedselbanken Nederland. De heer Sala roemde het enthousiasme waarmee de vele vrijwilligers van de Lionsclubs het enorme aantal koffiepunten bij elkaar hadden weten te vergaren. Ook wees hij op het belang van de voedselbanken. “Je hoopt natuurlijk dat dit soort acties in de toekomst niet meer nodig zijn, omdat dan ook het werk van de voedselbanken niet meer nodig zou zijn. Toch kent elke gemeenschap een bepaalde mate van armoede; gewoon omdat iemand in een ongewenste situatie is terecht gekomen. Dan is het maar al te fijn dat je een beroep kunt doen op de voedselbank”, aldus Jaap Sala.

Na de overdracht werd nog nagepraat onder het genot van een kopje koffie. Hans Hutten: "Voor ons is een kopje koffie heel gewoon, maar het is relatief duur en als je rond moet komen van zo’n € 40 per week is het al gauw een luxe artikel dat je jezelf niet permitteert.”. Volgende week zal de koffiebrander de pakken distribueren naar de voedselbanken.

- / -

Over Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze
Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is lid van de serviceorganisatie Lions Clubs International, een wereldwijde associatie van Lionsclubs met meer dan 1,3 miljoen leden waarin mensen vanuit vriendschap - zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding - op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving onder het motto “We Serve”. Alle bijeengebrachte gelden en goederen komen direct bij het goede doel terecht. Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is een gemengde Lions Club, en is opgericht in 1994. De doelstelling van de club is het ontwikkelen en ondersteunen van goede doelen in en rond het Land van Cuijk. Voor meer informatie, ga naar www.lions.nl/land.van.cuijk.overmaze