Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave: Filmprogramma week 5 en 6; 2015

Geplaatst op: vrijdag 30 januari 2015


Datum en tijd: Dinsdag 3 en woensdag 4 februari, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: PRIDE

Samenvatting: Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.

Verhaal: Het is zomer 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd hun steun te ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in de binnenlanden van Wales en trekken er op uit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen.

N. Warchus / ENG / 2014 / drama, komedie / 120 min

Het Palazzo Theater is in week 7 en 8 niet voor film beschikbaar i.v.m. carnaval. Daarom worden voor de filmliefhebbers twee extra draaidagen ingelast op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari.

Datum en tijd: Vrijdag 6 en zaterdag 7 februari, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: COMING HOME

Samenvatting: Een prachtige liefdestragedie tegen de achtergrond van de Chinese revolutie, met Zhang Yimou's muze Gong Li in de vrouwelijke hoofdrol.

Verhaal: Geïnspireerd op Yan Geling’s roman The Criminal Lu Yanshi, vertelt Zhang Yimou het verhaal van de Chinese dissident Lu Yanshi (Chen Daoming) die we volgen van de jaren '20 tot in de jaren '90 van de vorige eeuw. De man wordt gescheiden van zijn familie en naar een werkkamp gebracht. Als hij na 20 jaar terugkeert naar huis, komt hij er achter dat zijn vrouw aan amnesia lijdt en dat zij hem gedurende de jaren vergeten is. Een prachtige liefdestragedie tegen de achtergrond van de Chinese revolutie, met Zhang Yimou's muze Gong Li in de vrouwelijke hoofdrol.

Zhang Yimou / China / 2014 / drama / 111 min.

www.filmcafegrave.nl
www.facebook.com/filmcafe.grave
www.twitter.com/filmcafegrave