Deel dit artikel ‹ Terug

Natuurgebied De Maasheggen krijgt onverharde paden van duurzaam asfalt

Geplaatst op: dinsdag 14 juli 2009


Natuurgebied ‘De Maasheggen’ tussen Oeffelt en Boxmeer krijgt fiets- en wandelpaden die lijken op onverharde paden maar in het echt van asfalt zijn gemaakt. Het in grond- en wegen gespecialiseerde bedrijf Dura Vermeer Infrastructuur Oost en bodemspecialist Terrastab hebben voor het eerst twee bestaande verhardingsproducten dusdanig met elkaar gecombineerd dat het eindresultaat van asfalt nauwelijks van een natuurlijk onverhard pad is te onderscheiden. De twee bedrijven leggen deze week de laatste hand aan de aanleg.

Het probleem van de onverharde paden in natuurgebied De Maasheggen, populair bij fietsers, is dat deze bij eventuele overstromingen beschadigd kunnen raken, met de nodige kosten aan herstel tot gevolg. Ook de begaanbaarheid laat veelal te wensen over vanwege de kuilen en hobbels. De door Dura Vermeer en Terrastab bedachte oplossing maakt hieraan een einde.

Dura Vermeer en Terrastab gingen op zoek naar een duurzame verharding met een natuurlijke uitstraling en de comforteigenschappen van asfalt. Het door Dura Vermeer ontwikkelde asfaltproduct Grindpave en het door Terrastab toegepaste bodemstabilisatieproduct Geocrete zorgde voor het gewenste resultaat. In totaal hebben Dura Vermeer Infrastructuur en Terrastab twaalf kilometer van onverharde fiets- en wandelpad in Natuurgebied De Maasheggen vervangen door een combinatie van Grindpave en Geocrete.
advertentie