Deel dit artikel ‹ Terug

Label OBS Harlekijn in Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 20 januari 2015


OBS Harlekijn in Cuijk heeft afgelopen vrijdag 16 januari, in het bijzijn van wethouder Jilisen, het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) ontvangen. Dit label werd uitgereikt door de voorzitter van Veilig Verkeer Nederland regio Maasland; Dhr. van der Veer. Het Label is een bewijs dat verkeersveiligheid deel uitmaakt van het schoolbeleid van OBS Harlekijn en dat dit beleid actief vertaald wordt naar structurele activiteiten die veilige deelname aan het verkeer door kinderen verder bevorderen.

De BVL-commissie bepaalt viermaal per jaar of de deelnemende basisscholen voldoen aan de BVL-criteria. De commissie kent het Label toe en toetst daarna met nacontroles of de scholen het mogen behouden. OBS Harlekijn heeft 48 van de 52 te behalen punten gescoord en  daarnaast het maximale aantal van 11 sterren gekregen voor haar complete aanpak t.b.v. verkeersveiligheid en verkeerseducatie. Leerlingen,
ouders en het team van de Harlekijn zijn trots op deze mooie rapportcijfers.

Er zijn in Brabant nu 799 basisscholen die deelnemen aan BVL, waarvan 676 gelabeld. Om in aanmerking te komen voor het Label is het nodig dat leerlingen verkeerslessen krijgen, zijn er verkeersprojecten met praktische oefeningen en zijn de schoolomgeving en wegen naar de school toe verkeersveilig. Daarnaast zijn ouders of verzorgers betrokken bij verkeerseducatie.

Meer informatie op www.bvlbrabant.nl en www.verkeersveiligheidslabel.nl.