Deel dit artikel ‹ Terug

Brabantse Dorpen Derby 2015 gestart

Geplaatst op: dinsdag 20 januari 2015


Eerdere edities werden gewonnen door Esbeek, Wilbertoord en Vierlingsbeek. Vanaf vandaag tot 11 maart 2015 kunnen projecten worden ingediend, de finale is op 12 december volgend jaar.

De Dorpen Derby is een wedstrijd voor Brabantse burgers om zelf met de leefbaarheid in hun eigen dorp aan de slag te gaan. Brabantse dorpsgenoten dienen met elkaar een plan in bij de provincie om hun dorp leuker en leefbaarder te maken. Een vakkundige jury kiest daaruit 9 finalisten, die ieder €10.000 en professionele begeleiding krijgen voor de uitvoering van hun idee.

Zelf aan de slag
Omroep Brabant volgt de finalisten en maakt daar een tv-serie van, die eindigt in een grote live tv-show. Tijdens die tv-show kiezen de jury en het Brabantse publiek de top 3, die elk een geldbedrag winnen om hun project te realiseren.

Thema Cultuur
Het thema cultuur mag breed opgevat worden door de indieners. Van literatuur tot tradities, van dialect tot dans en van muziek tot monumenten, alle projecten waarbij cultuur een rol speelt zijn welkom. Voor aanmelden en meer informatie over de Dorpen Derby kunt u terecht op
www.brabant.nl/dorpenderby