Deel dit artikel ‹ Terug

Online platform voor de Kraaijenbergse Plassen

Geplaatst op: dinsdag 20 januari 2015


KRAAIJENBERGSE PLASSEN – Bram en Roy, twee studenten van Avans Hogeschool in Den Bosch hebben voor hun opleiding stage gelopen bij Cybox. Dit Boxmeerse Internet & Communicatiebureau is tevens de grondlegger van www.landvancuijk.nl.
Als afstudeerproject kregen de twee enthousiaste studenten de Kraaijenbergse Plassen in Cuijk toegewezen. Zij zijn begonnen met gedegen onderzoek en daaruit kwam duidelijk naar voren dat de Kraaijenbergse Plassen zelfs in de regio Land van Cuijk nog onvoldoende bekend is.

Al vroeg in hun proces werd de slogan: 'De Kraaijenbergse Plassen, zóveel meer dan alleen water', bedacht. Er is namelijk volop te zien en te beleven in het bijzondere natuur- en recreatiegebied, waar er van ruim 475 hectare water en ruim 200 hectare natuur te genieten valt. Niet verwonderlijk want dit gebied is al bijna een halve eeuw in ontwikkeling. Maandenlang hebben de twee studenten informatie verzameld, gesprekken gevoerd, enquêtes verstuurd en meer, om een informatievoorziening te creëren in de vorm van een overzichtelijke website.

Alle informatie is inmiddels verzameld en geëtaleerd op de website: www.kraaijenbergseplassen.nl die zij samen met webdesigner Cybox hebben ontwikkeld.

Tijdens het hele proces zijn er diverse leuke contacten ontstaan met onder andere Jaap Ceulemans van: Bij Ceulemans - Groepsaccommodaties en Zeilen. Samen bedachten alle betrokkenen een educatief lesprogramma om De Kraaijenbergse Plassen onder de aandacht te brengen bij de toekomstige generatie zodat zij op jonge leeftijd al bekend worden met dit bijzondere gebied. Vandaar dat alle initiatiefnemers een traject hebben ontwikkeld waarbij de leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen in deze wijde regio een heus waterspeelpark mogen ontwerpen. Na beraad van de professionele jury* zal het mooiste ontwerp naar voren komen. Deze leerling wint een waterdag voor de hele klas, een dag vol met zeilen, kanoën en vlotbouwen. Uiteindelijk wordt er door diverse mensen bekeken of het ontworpen park ook daadwerkelijk gebouwd kan worden. Houd de website en de facebookpagina in de gaten om te kijken wie er wint en zo wellicht bij draagt aan een stukje van de ontwikkeling van dit gebied wat al bijna een halve eeuw continue in beweging is!

Website: kraaijenbergseplassen.nl
Facebook: facebook.com/KraaijenbergsePlassen
Twitter: twitter.com/dekraaijcuijk

* De jury bestaat uit de volgende kenners: wethouder Rob Poel, wethouder van onder andere Recreatie en Toerisme van de gemeente Cuijk, Arthur Baudet, voorzitter Platform Cultuur, Recreatie & Toerisme gemeente Cuijk, Kees Poland, projectleider Waterpark Dommelsvoort en Anoul Bouwman, architect van de centrumvoorziening Waterpark Dommelsvoort