Deel dit artikel ‹ Terug

Acht Gennepse burgemeesters op Summmertime

Geplaatst op: donderdag 9 juli 2009


Vanaf 27 juni tot en met 30 augustus biedt Summmertime elke zaterdag op de Markt in hartje Gennep gratis en live muziek, dans, theater, show enz. Net als vorig jaar zijn er 11 middagvoorstellingen. Vanwege het 75-jarige jubileum van de OVG (Ondernemers Vereniging Gennep) zijn er dit jaar zes avondvoorstellingen aan toegevoegd. Dit al is mogelijk gemaakt door meer dan 100 sponsoren, waaronder SCA, Rabobank LVCM, Teunesen Zand en Grint, Contour, Maas- en Niersbode plus gemeente Gennep.

De ramen van het eeuwenoude stadhuis zijn vanaf heden naar een idee van beeldend kunstenaar Mirso Bajramovic (uit Serajevo) opgetuigd met levensgrote beeltenissen van maar liefst acht burgemeesters van Gennep. Dit zijn alle wereldse heersers, die Gennep onder Oranje heeft gekend. Want Gennep behoort pas sinds 1839 tot Nederland. En onze mooie provincie Limburg bestaat dit jaar 170 jaar. Die acht burgemeesters houden een oogje in het zeil. Ze waken ruim acht weken lang vanuit de ramen van dat oude stadhuis over hartje Gennep en hun Summmertime-publiek. En waarschijnlijk is dat rijtje burgemeesters compleet en af, omdat er per 2011 een gemeentelijke herindeling op stapel staat. Het boekje met nadere informatie over deze acht burgemeesters is te koop voor € 2. De helft van dat geld gaat naar Summmertime.

Het atelier van Mirso in datzelfde stadhuis is tijdens Summmertime geopend, net als de deuren van de Artéglise wisselexpositie in de oude Hervormde kerk en het nabijgelegen Museum Petershuis. Naast al die cultuur is er ook nog een stuk natuur te bewonderen. Met een beetje geluk maak je vanaf de volle terrassen zelfs de eerste vlucht van het unieke ooievaarsjong op het stadhuisnest live mee.
Waar vind je zoveel levende cultuur, zoveel lokale historie, zoveel goedgemutste burgers en recreanten en zo’n overweldigend natuurfenomeen op een oergezellig kluitje en dat al voor nop?
advertentie