Deel dit artikel ‹ Terug

Sprankelende start Poëzieweek

Geplaatst op: vrijdag 16 januari 2015


Het Cultureel Café van donderdag 29 januari in Genieterij Kommus in Sint Anthonis staat voor een groot deel in het teken van de poëzie. Cultureel Café Sint Anthonis en BiblioPlus luiden deze avond de 16e editie van de Poëzieweek in, het jaarlijkse poëziefeest in Nederland en Vlaanderen.
Het thema van de Poëzieweek is dit jaar ‘Met zingen is de liefde begonnen’. Er wordt die avond in Kommus dan ook gedicht én gezongen!

Het programma
De dichteressen Ans van Kessel uit Stevensbeek en Monica Boschman uit Gassel nemen bezoekers in gedichten en liedjes mee op een minireis door de liefdespoëzie.
Ook Marco van de Plasse, regiodichter van de Noordelijke Maasvallei, draagt enkele gedichten voor. Daarnaast zijn de winnaars van de gedichtenwedstrijd van BibloPlus aanwezig. Hun gedicht is op bierviltjes verspreid in cafés in de regio. Zij brengen die avond hun winnende gedichten ten gehore.
Tenslotte geeft BiblioPlus ter plekke een rondje in de vorm van een leeg bierviltje en nodigt bezoekers uit daarop een zingbaar gedicht te schrijven op de melodie van een bekend lied. Daarna worden deze gedichten onder muzikale begeleiding gezongen. Welk gedicht krijgt van het publiek het meeste applaus?

De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom

http://www.kommus.nl/