Deel dit artikel ‹ Terug

In oprichting: Collectief van producenten van eerlijk eten en drinken Land van Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 16 januari 2015


“We willen alle producenten en leveranciers in het Land van Cuijk graag leren kennen”

Bent u producent van mooie, schone en eerlijke producten in het Land van Cuijk? Of bent u leverancier van dit soort producten? Kom dan op donderdagavond 5 en of vrijdagavond 6 februari naar Belevingsboerderij de Nieuwenhof aan de Nieuwenhofweg 5 in Mill. De avonden starten om 20.00 uur en voor iedereen is er gratis toegang, koffie en huisgebakken taart. Doel van deze avonden is om te komen tot een Collectief van producenten/leveranciers van eerlijk eten/drinken in het Land van Cuijk. Meer weten of aanmelden? Bel tel. 06 – 36 14 03 30.

Marianne van Heijningen van Belevingsboerderij de Nieuwenhof denkt dat er een grote behoefte is aan een dergelijk collectief. Marianne: “Ik kwam op het idee nadat ik een boerin van scharrelvarkensvlees aan de lijn heb gehad die volledig gedesillusioneerd is. Dit doordat mensen wel willen proeven maar niet bij haar komen kopen. Heel vreemd, want het product is zo eerlijk dat er bij wijze van spreken nog geen aspirientje in zit. Daarom hebben we samen besloten een Collectief van producenten van en voor eerlijk eten en drinken uit het Land van Cuijk te vormen.” Doel hiervan is vervolgens om gezamenlijk de producten te promoten en breed onder de aandacht te brengen.

Op donderdag 5 en vrijdag 6 februari nodigen zij daarom iedereen uit het Land van Cuijk uit die mooie en schone producten teelt, fokt, maakt en levert. “We gaan dan op deze avonden een lijst maken van de producten die er zijn en de mensen die die producten binnen het Collectief sterker willen maken en het eerlijk eten en drinken principe dichtbij willen brengen. Om dit individueel te doen is best lastig. We denken dat dit als Collectief makkelijker zal zijn, omdat dan een breed aanbod producten te presenteren is.”

Mocht op deze avonden blijken dat er veel belangstelling is vanuit producenten en leveranciers, dan worden er volgende stappen gezet. Vanaf 1 maart wil Marianne dan wekelijks een groenmarkt organiseren. Daar zijn dan bijvoorbeeld verse groenten, kaas, eitjes, vlees, jam honing en vleeswaren en versgebakken broodjes te koop. “Maar ook willen we gezamenlijke campagnes op gaan zetten om dit alles, niet alleen in het Land van Cuijk maar in een grote regio onder de aandacht te brengen.”

Bel voor meer informatie met Marianne van Heijningen via tel. 06 – 36 14 03 30. Mailen kan naar info@groepsaccommodatiedenieuwenhof.nl. Zie ook www.groepsaccommodatiedenieuwenhof.nl