Deel dit artikel ‹ Terug

Mediabar en Makersbuzz in Bibliotheek Boxmeer

Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015


Kom kennismaken met nieuwe media

De bibliotheek in Boxmeer biedt haar leden en bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met actuele nieuwe media. Ontwikkelingen rondom nieuwe media volgen elkaar in hoog tempo op. Informatie wordt via veel verschillende kanalen verspreid en is met veel verschillende nieuwe apparaten te raadplegen. Tot en met 14 februari staat in de bibliotheek Boxmeer een Mediabar met diverse digitale apparaten. Enkele voorbeelden hiervan zijn de iPad, Samsung Galaxy tab 2, Chromebook, Kobo Touch e-reader, Braintrainer Plus en Xbox 360 met Kinect. Bezoekers kunnen de apparaten bekijken en proberen.

Daarnaast worden er ook diverse media-activiteiten georganiseerd. Maandag 19 januari staat De Makersbuzz van 10.00 tot 16.00 uur voor de ingang van de bibliotheek Boxmeer. In de bus kan iedereen, jong en oud, kennis en ervaring opdoen met de nieuwste moderne (maak)technieken. Kom kijken naar de 3-D printer, maak een naamsticker met de folieplotter of speel piano met echte bananen…

Andere media-activiteiten in het kader van de mediabar zijn: Schrijf en dicht samen! Groeigedichten maken op de tablet, voor volwassenen en kinderen op zaterdag 31 januari van 13.00 tot 15.30 uur. Het tablet ontmoetingscafé op dinsdag 3 februari van 14.30 tot 16.00 uur (kennis uitwisselen over iPad en Android tablets). De informatieochtend ‘De bibliotheek op je tablet’ op vrijdag 6 februari van 10.00 tot 11.30 uur (wat zijn tablets en wat kan ik er mee als lid van de bibliotheek). De iPadcursus voor beginners op 6, 13 en 20 maart. De cursus Facebook op 24 april, 1 en 8 mei. Digitale voorleesuurtjes tijdens de Nationale Voorleesdagen met aansluitend uitleg over Fundels en digitale prentenboeken op de iPad. Meer informatie over deze activiteiten vindt u op de Mediabar en op onze website www.biblioplus.nl/activiteiten.