Deel dit artikel ‹ Terug

Smullen van woorden in Wereldtuin Verdeliet

Geplaatst op: maandag 5 januari 2015


Eind januari bestaat de poëziewand van Wereldtuin Verdeliet één jaar. Iedereen is welkom om in de poëzieweek een gedicht te maken op deze wand. Verder kunnen liefhebbers van gedichten op vier zondagen in 2015 meedoen aan het poëtisch ontbijt.

Gedicht op poëziewand

De poëziewand van Verdeliet heeft al veel mensen betoverd. Vanuit bestaande woorden op magneten zijn treffende zinnen, oproepen en gedichten ontstaan. In de poëzieweek is iedereen welkom om op de poëziewand in de tuin een eigen gedicht te maken. Dat kan op donderdag 29 januari tussen 10.00 uur en 16.00 uur en op zaterdag 31 januari ( tussen 10.00 en 14.00 uur). Op deze zaterdag wordt er ook heerlijke erwtensoep gekookt. Deelnemers kunnen een foto van hun gedicht plaatsen op de facebookpagina van Verdeliet of deze mailen naar verdeliet@hotmail.com. De mooiste gedichten komen in het voorjaarsnummer van Welig te staan; dat is het digitale tijdschrift van Verdeliet. Er is een prijs voor de mooiste bijdrage en een speciale kinderprijs. Het thema van de poëzieweek 2015 luidt: ‘met zingen is de liefde begonnen’. Het gedicht op de wand mag over het thema gaan, maar dat hoeft niet.

Poëtisch ontbijt
De poëzieweek is voor Wereldtuin Verdeliet de aftrap van een poëtisch jaar. Een nieuwe, smaakvolle activiteit is het poëtisch ontbijt ‘dichter bij de tuin’. Vier zondagochtenden om te smullen van woorden, muziek, een broodje, een eitje en meer. Bij de start van elk nieuw seizoen laat het poëtisch ontbijt woorden groeien en bloeien. Het ontbijt is op zondag 22 maart, zondag 21 juni, zondag 20 september 2015 en zondag 20 december 2015, steeds van 9.00 tot 11.00 uur. De eerste zondag staan gedichten op het menu van o.a. Adriaen Willemsz, Bram van der Wurff en Monica Boschman. Het poëtisch ontbijt kost € 7,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan via e-mail: verdeliet@hotmail.com. Dat kan steeds tot de dinsdag voor het ontbijt.