Deel dit artikel ‹ Terug

25 meter hoge uitkijktoren in Overloonse Duinen

Geplaatst op: dinsdag 23 juni 2009


Aanstaande woensdag (24 juni) wordt er een uitkijktoren geplaatst in de bossen in Overloon in de buurt van het Schaartven. Deze ijzeren uitkijktoren is maar liefst 25 meter hoog en maakt onderdeel uit van de recreatieve fietsroutes in de gemeente.

Om de toren te plaatsen wordt een 100 tons kraan gebruikt. Dit duurt de hele dag. Eerst wordt het onderste segment van de toren op het fundament geplaatst. Vervolgens wordt aan de kraan het bovenste segment gehangen. De tussenliggende segmenten worden vervolgens een voor een aan de bovenste segmenten gehangen tot de toren compleet is.

De toren maakt deel uit van de recreatieve fietsroutes die de gemeente aan het realiseren is. Door de hele gemeente wordt één doorgaand fietspad gerealiseerd. De werkzaamheden hiervoor zijn deze zomer gereed. Om het voor de recreanten aantrekkelijk te maken wordt langs het fietspad in Overloon een uitkijktoren geplaatst. Vanuit deze toren kijken mensen uit over het Schaartven, de bossen, het dorp Overloon en zelfs een stukje Limburg in.

Het plaatsen van de uitkijktoren in de Overloonse bossen wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van Ceres.
advertentie