Deel dit artikel ‹ Terug

E-bookaanbod bibliotheek uitgebreid met recente toptitels

Geplaatst op: donderdag 11 december 2014


Bibliotheken beschikken over steeds meer recente e-booktoptitels, die zij aan hun leden kunnen uitlenen. Dit is het gevolg van speciale afspraken die Bibliotheken hebben gemaakt met uitgevers. Bibliotheken verwachten de collectie van 7.000 e-books nog flink te kunnen laten groeien, vooral met bestsellers en recente titels.

Een greep uit het nieuwe aanbod

Nieuwe buren van Saskia Noort. Sinds half september is de thriller Nieuwe buren ook te zien als televisieserie bij RTL4. De serie levert veel aandacht op en het boek is dan ook een veel gezochte titel bij de Bibliotheek. Tot en met 31 december is het boek ook als e-book bij de Bibliotheek beschikbaar.

In het café van de verloren jeugd van Patrick Modiano. Op 10 december wordt de Nobelprijs voor de Literatuur uitgereikt aan Patrick Modiano. Vanaf 1 december hebben de Bibliotheken maar liefst 8 titels van Modiano als e-book beschikbaar en daar komen er nog meer bij.

Laat je hersenen niet zitten van Erik Scherder. Geen moeilijke puzzels oplossen, maar gewoon bewegen. Dat is volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder de beste manier om je hersenen in vorm te houden. Zijn boek Laat je hersenen niet zitten staat al vier weken in de top 10 van de CPNB-bestsellerslijst. 

Labyrintrenner van James Dashner. De verfilming van het boek The Maze Runner is sinds eind september te zien in de bioscoop.

Godin, held van Gustaaf Peek. Boek van de maand oktober bij DWDD; ‘Precies, woest en elegant’ oordeelt Sofie Gielis in De Standaard der Letteren over de zinderende liefdesroman.

E-books voor op je tablet, smartphone, computer of e-reader
Leden van de bibliotheek kunnen nu ruim 7.000 e-books lenen. Deze zijn online te lezen via computer, laptop, tablet of smartphone of te downloaden op een e-reader. Het betreft een extra service voor leden van de bibliotheek. Voorlopig is het hele aanbod gratis. In de toekomst wordt voor nieuwere titels een vergoeding gevraagd, maar het basisaanbod blijft gratis!

www.biblioplus.nl