Deel dit artikel ‹ Terug

Kerstsportspektakel in Mill

Geplaatst op: donderdag 11 december 2014


Op dinsdag 23 december aanstaande vindt voor de eerste keer het kerstsportspektakel plaats in sporthal de Looierij in Mill. Het sporttoernooi is bedoeld voor basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8 uit de regio Mill.

De kinderen kunnen deelnemen aan een voetbal of een hockeytoernooi 3vs3vs3, waarbij de wedstrijden worden gespeeld in heuse funarena’s die in de zalen worden opgezet. Een DJ gaat de wedstrijden aan elkaar draaien, waarbij sportiviteit en plezier op nummer één staan. De dag wordt afgesloten met de grote finales, waarna de winnaars hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Het idee om een sporttoernooi te organiseren in de kerstvakantie komt uit een samenkomst tussen stichting ‘Doejemee’ en de organisatie ‘Uitblinken’. Op het gebied van sport en bewegen is er in deze periode weinig tot niets te doen, terwijl het bij de meeste sporten winterstop is en de kinderen snakken naar beweging. Het doel van het initiatief is gekoppeld aan drie pijlers, het stimuleren van sporten en bewegen in de vakantie, het verbinden van kinderen uit verschillende dorpen en scholen en sportiviteit, respect staan hoog in het vaandel.

Er worden wedstrijden gespeeld in 6 categorieën, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8.

10.30 – 12.30 uur, groep 3 en 4
12.30 – 14.30 uur, groep 5 en 6
14.30 – 16.30 uur, groep 7 en 8
16.30 - 17.00 uur, grote finale

Team bestaat uit maximaal 4 spelers.

Naast deze wedstrijden is de GGD Hart van Brabant aanwezig met informatie rondom gezondheid.

Het beloofd een super sportief toernooi te worden met de gezelligheid die bij de kerst hoort.


Meld je team snel aan via www.sjorssportief.nl

Voor meer informatie kijk op www.sjorssportief.nl of www.uitblinkendoejezo.nl