Deel dit artikel ‹ Terug

Releaseparty Bennie Blond komende vrijdag 12 december in Mill

Geplaatst op: maandag 8 december 2014


Aanstaande vrijdag 12 december presenteren de brouwers van de Blauwe knoop uit Mill hun eerste bier de "Bennie Blond". Uiteraard hebben ze al meerdere eigen biertjes gemaakt, maar deze is vanaf 12 december op fust beschikbaar. Exclusief bij café Royal is dit heerlijk bitterzoet blond bier met aromatische en frisse, fruitige tonen uit de tap te bestellen. Het eerste fustje zal vrijdagavond 12 december in café Royal aan de Kerkstraat 35 - 37 in Mill tijdens de Moonlightshopping om 21.00 uur worden aangesloten. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Zoals vaker bij een hobby, kan het soms uit de hand lopen. Ook bij de brouwers van de Blauwe knoop uit Mill is dat het geval. Het begon allemaal in 2012. Een groepje vrijwilligers van carnavalsvereniging de Foekepot besloot om in maart van dat jaar een avond te organiseren om samen wat biertjes te proeven. "Dat was een leuke avond," vertelt John Kerstens. "We hadden ook een chocolade biertje en daar begon het eigenlijk allemaal mee. Een van ons zei, dat kunnen wij beter en van het een kwam het ander." Ze begonnen een eigen bierclub onder de naam Och-Gèrm, een verwijzing naar het carnaval in Mill. Maar na een paar dagen veranderde de naam toch in Millse Alliantie v. Genieten, afgekort 't MAG. "En sinds augustus dit jaar zijn we een VOF en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dat om te kunnen doen wat we nu gaan doen."

Het brouwteam bestaat uit John Kerstens, Henk vd Broek, Jeroen Spronk, Chris-Jan Beerendonk en Jo Kremers. "Steeds meer mensen  vroegen om onze biertjes," vertelt Chris-Jan. "Om ze te kunnen verkopen hebben we de VOF opgericht." Bij zo'n beetje alle horecagelegenheden in Mill zijn de bieren van de Blauwe knoop op fles te koop. "Binnenkort kan de consument hiervoor ook terecht bij Albert Heijn vd Ven in Mill en bij Lamers in Haps," vertelt Henk vd Broek. "Maar Broer van Thiel van café Royal vroeg ons of het ook op fust verkrijgbaar was. En dat is voor het bier Bennie Blond vanaf komende vrijdag het geval en dat dan voorlopig exclusief bij Broer."

De bieren die de heren brouwen hebben namen van markante inwoners zoals Dubbele Dorus, Damen Quadrupel, Bennie Blond, Weren Special, Stoute Millenaar en De Moss Tripel. Maar ook brouwen ze af en toe een biertje voor een speciale gelegenheid. "Burner Beer hebben we gemaakt en hebben we verloot op de bakkebaardenclubdag van de SideBurns in Volkel. En de Blonde Germ is een biertje wat we aan het prinsenpaar in Mill aanbieden." Henk vertelt dat sommige bieren nog in ontwikkeling zijn om ze op de juiste smaak te krijgen. "De Bennie Blond en Damen Quadrupel is nu precies zoals we hem hebben willen en daarom is die nu ook in productie om op fust en in grotere hoeveelheden op fles beschikbaar te hebben."

Komende vrijdag 12 december is iedereen van harte welkom bij café Royal als er om 21.00 uur de eerste Bennie Blond uit de tapkraan zal komen. Op zaterdag 13 en zondag 14 december zijn de brouwers ook aanwezig op de Winterfair in Fitland XL in Mill en zaterdag 20 december verzorgen ze een demonstratie bij Albert Heijn vd Ven aan de Markt 15 in Mill. 

Zie voor meer informatie nu alvast www.deblauweknoop.com