Deel dit artikel ‹ Terug

10cc zanger Mick Wilson 12 dec in Steenakker Haps

Geplaatst op: maandag 8 december 2014


Mick Wilson, leadzanger van legendarische 10cc, brengt een kort bezoek aan Nederland en maakt met een paar akoestische optredens een kleine tour door het land. Op vrijdag 12 december vindt om 20.15 uur een solo concert van hem plaats in Huistheater De Steenakker in Haps (Cuijk). Entree: € 15,- inclusief kop koffie en één drankje met hapje tijdens de Meet&Greet na afloop.
Reserveren: info@desteenakker.nl


De Steenakker werd afgelopen donderdag door zijn manager benaderd met de vraag of Mick in een intieme, gezellige setting zijn akoestisch repertoire bij De Steenakker ten gehore kon brengen. Ze waren het al snel met elkaar eens dat het podium van het theater zich daar bij uitstek voor leent. Met in hun oren de welgevallen klanken van oude jaren 70 toppers als: I’m Not in Love, Dreadlock Holiday, The Things We Do for Love, The Wall Street Shuffle, was het antwoord gauw: ‘Ja!’.

Mick speelt in De Steenakker 2 keer 45 minuten, waaronder 10cc hits, maar ook jaren 60-90 covers en wat eigen werk. Een uniek concert waarvan De Steenakker zeker weet dat het een bijzondere ervaring wordt. Voor meer informatie: Website Mick Wilson: www.mickywilson.com
of Facebook Mick Wilson: https://www.facebook.com/mickwilsonmusic

Mick Wilson's (1962) liefde voor muziek begon op zijn zevende toen zijn ouders hem voor Kerstmis een gitaar cadeau gaven. Het gitaarspelen bleek geen bevlieging te zijn, maar hier werd de basis gelegd voor een passie voor het leven voor de popmuziek welke vandaag de dag nog net zo sterk is als toen. En….Mick heeft zijn eerste gitaar nog steeds!

Mick's voorliefde voor het schrijven van nummers en het produceren hiervan leverde hem in 1986 een deal op met Jobete Music (een tak van Motown Records). In het opvolgende jaar werd hij benaderd voor een contract bij Virgin Music in Los Angeles.

Sindsdien heeft Mick gewerkt met grote artiesten als: Lionel Richie, Alice Cooper, Kylie Minogue, Alison Moyet, Chris Rea, Donny Osmond, Robin Gibb, Westlife, Cliff Richard, Cher, Lulu en de K.L.F.
Tevens treedt hij regelmatig op als lid van de 'SAS Band'. De band speelt over de hele wereld samen met gast artiesten zoals: Brian May, Roger Taylor, Roger Daltrey, Paul Young, Kiki Dee en Tony Hadley.

Mick is nog steeds een veelgevraagd sessie muzikant in Londen en daar buiten. Onlangs was hij nog een van de gastzangers tijdens een concerttour door Spanje met een groot 40-koppig symfonie orkest en rockband die de muziek van Queen ten gehore brachten.

Tien jaar geleden vergezelde Mick de 10cc zanger, Graham Gouldman, voor een akoestische set in de Green Room in Café Royal te Londen. Sindsdien behoort hij tot de huidige bezetting van 10cc. Hij neemt de lead zang voor zijn rekening, en is daarnaast percussionist, gitarist en speelt keyboards!

Begin 2011 heeft Mick zijn allereerste solo album, 'So The Story Goes' uitgebracht, een verzameling van krachtige pop melodieën, die hij samen met Graham Gouldman van 10cc schreef en produceerde. Hij haalde zijn 10cc collega Rick Fenn over om mee te spelen op enkele nummers, net zoals zijn oude vriend, Mal Maddock, die een muzikale bijdrage gaf op piano en orgel.

www.desteenakker.nl