Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave: Filmprogramma week 50 en 51; 2014

Geplaatst op: maandag 8 december 2014


Dinsdag 9 en woensdag 10 december, 20.15 uur
DORSVLOER VOL CONFETTI

Samenvatting: Verfilming naar de bestseller van Franca Treur over de twaalfjarige Katelijne die eind jaren tachtig als enige meisje opgroeit in een strenggelovig boerengezin.

Verhaal: Dorsvloer vol Confetti vertelt het verhaal van de jonge Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het streng-gelovige milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar ‘genadetijd’ op het spel? Dorsvloer vol Confetti is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur.

T. H. Swab / NL / 2014 / drama / 94 min


Dinsdag 16 en woensdag 17 december, 20.15 uur
CLOUDS OF SILS MARIA

Samenvatting: Drama met Juliette Binoche waarin een actrice geconfronteerd wordt met de eindigheid van haar carrière.

Verhaal: Op het hoogtepunt van haar internationale carrière wordt actrice Maria Enders (Juliette Binoche) gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw die haar oudere baas Helena in een spel van liefde tot zelfmoord drijft. Nu krijgt ze de rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden. Voor de repetities reist Maria met haar assistente en vriendin Valentine (Kristen Stewart) naar Sils Maria, een afgelegen plaatsje in de Alpen. Jo-Ann Ellis (Chloë Grace Moretz), een Hollywoodsterretje dat voortdurend in schandalen is verwikkeld, zal de rol van Sigrid spelen. Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie, ziet Maria zich geconfronteerd met de eindigheid van haar eigen carrière en tast ze de grenzen van vriendschap en liefde af.

www.filmcafegrave.nl
www.facebook.com/filmcafe.grave
www.twitter.com/filmcafegrave