Deel dit artikel ‹ Terug

Michael Prins terug naar Roepaen

Geplaatst op: dinsdag 2 december 2014


Eerder bracht hij al een bezoek aan Roepaen als afsluiter van Hidden Treasures Festival en 10  december keert hij terug naar Ottersum voor een solo concert.

Michael Prins werd in het tweede seizoen gekroond tot ‘De Beste Singer-Songwriter van  Nederland’. De successen volgen zich daarna in rap tempo op; zijn debuutalbum ‘Rivertown Fairytales’ bereikte de album top 10 en zijn najaarstour verkocht binnen no-time volledig uit.

Tijdens de eerste editie van het Kloosterkamerfestival Hidden Treasures was Michael Prins al de afsluiter en 10 december komt hij terug naar Roepaen voor een concert in de Kapel! Hij groeit op in een zeer creatieve en muzikale familie in een huisje aan het water. Daar komt hij al vroeg in aanraking met muziek. In de schoolbanken heeft Michael niets te zoeken en al op zijn 15e stopt hij met zijn middelbare schoolopleiding.

Hij gaat aan het werk in het atelier van zijn vader, die kunstenaar is en de rest van zijn tijd investeert hij in de muziek. De afgelopen negen jaar probeerde hij hier door middel van optredens zoveel mogelijk van rond te komen. De tijd die over blijft, besteedt hij aan het schrijven van een eigen album. Zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland dient als een goede opmaat naar de release van zijn  debuutalbum, zodat Michael ooit op zijn droompodium kan staan: Glastonbury

Michael Prins speelt woensdag 10 december om 20.30 uur bij Roepaen, een ticket kost in de voorverkoop € 15,50. Klik hier voor tickets.

Decemberagenda Multimate Undercoversessies
Deze maand bij Roepaen Podium tributes to Peter Gabriel en Metallica

Wekelijks gaan muzikanten uit bekende Nederlandse bands ‘undercover’ in de Night Club van Roepaen Podium, zij kruipen in de huid van hun idolen en brengen een eigen vertolking met vaak een verbluffend resultaat! In december staan er twee sessies op de agenda: Peter Gabriel en Metallica.

Peter Gabriel
Voormalig frontman van Genesis verliet de band nog vóórdat het grote hits scoorde, ging in ’76 solo verder en staat bekend als één van de meest progressieve muzikanten van de laatste decennia. Gabriel scoorde in Nederland hits met nummers als Sledgehammer, Don’t Give Up en Solsbury Hill. Bauke Bakker (Krystl) is sessieleider deze avond!

De Peter Gabriel-undercoversessie is op vrijdag 12 december.

Metallica
Lars Ullrich plaatste een advertentie omdat hij samen met gelijkgestemden een metalband  wilde starten. Die band kwam er en groeide uit tot een van de meest succesvolle metalbands van de wereld. Niet alleen in de metalscene geniet de band grote naamsbekendheid, met  nummers als Nothing Else Matters, One en Until it Sleeps behaalde Metallica hoge noteringen in de poplijsten. De Metallica-undercoversessie is op vrijdag 19 december.

Een ticket voor de sessies kost € 9,- in de voorverkoop en koop je via www.roepaen.com/undercoversessies