Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw bij Kunsthandel Gennep. Kunstenaar Robusier!

Geplaatst op: maandag 1 december 2014


Beste kunstliefhebber,

Allereerst willen wij u allen hele fijne feestdagen toewensen en een kunstrijk 2015!

Ook deze maand heeft Kunsthandel Gennep weer nieuw werk aan haar collectie mogen toevoegen en wel van de kunstenaar Robusier.

Robusier heeft als achtergrond de opleiding Academie voor Kunst en Industrie (A.K.I.) te Enschede. Beroepsmatig was hij bezig met het vormgeven van interieuren voor zowel de zakelijke als ook voorde particuliere sector.

Aanvankelijk is hij in zijn schilderen sterk geïnspireerd door het werk van Cobra en de (helaas onlangsoverleden) Fries/Groningse schilder Gerriet Postma, waar hij een grote bewondering voor heeft. Schilderen is voor hem: forse dikke penselen en kwasten, het gebruik van pure primaire kleuren verf in snelle vluchtige touchering op het doek. Het gebruik van kleur weerspiegelt de stemming: enthousiasme, vrolijkheid, ingetogen en trieste momenten zijn duidelijk zichtbaar. Interesse in verschillende materialen en technieken, dwingen hem om uitdagingen aan te gaan en al zoekend een eigen handschrift te ontwikkelen. De afwisseling van expressief abstracte werken en het strakke gebruik van een lijnenspel, zijn kenmerkend voor zijn werk.

Verder zal van zaterdag 20 december 2014 tm zondag 4 januari 2015 de Woonkamergalerie gesloten zijn.
Vanaf maandag 5 januari 2015 13:00 uur bent u weer van harte welkom!

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de werken van onze kunstenaars te bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Peter Hermans, Deborah Holowka, Manne Mannes, Erlinde Ufkes Stephanus, Cornelis Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers! U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl want daar krijgt u ook nog het werk te zien van Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Paul Kok, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Lizan van Dijk, Almie Willems, Saskia Spitz, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric
Simons, Marina Kulik, e.a.!

Met vriendelijke groet,

Kunsthandel Gennep
Roland en Linda

www.kunsthandel-gennep.nl