Deel dit artikel ‹ Terug

Optreden: Nadara Gipsy Wedding Band

Geplaatst op: maandag 1 december 2014


Donderdag 4 december a.s. speelt ‘Nadara Gipsy Wedding Band’ in Huistheater De Steenakker in Haps. Een Roma-spektakel met authentieke zigeunermuziek en opzwepende dans.

Aanvang: 20.15 uur l Entree: € 17,50 incl. kop koffie en een hapje l
Reserveren: www.desteenakker.nl

De band ‘Nadara Gipsy Wedding Band’ komt uit Roemenië en bezorgt weergaloze gipsy-swingnights voor alle leeftijden. Deze gipsy band staat bekend om de beste zigeunermusici uit Transsylvanië. Ze brengen orginele gipsy volksmuziek, met Hongaarse en Roemeense invloeden. Een idee voor een ‘heerlijk avondje’ op 4 december met vrienden of familie.

Nadara is een gemêleerd gezelschap van Oost-Europese ras-muzikanten. Zij hebben daadwerkelijk veel huwelijken met hun feestelijke Roma-muziek opgeluisterd. De band kwam in 2001 tot stand toen de Franse Alexandra Deaujard (accordeoniste en zangeres van de band) op huifkartochten door Oost-Europa contact zocht met lokale, voornamelijk Roemeense muzikanten. Er vormden zich een band waarin accordeon, viool, contrabas en gitaar hun plaats vonden. De band verwierf bekendheid in de door muziek en cultuur van de Roma geïnspireerde film ‘Transsylvanië’ van Toni Gatlif. Maar als de in traditionele kleding gestoken danseres Bora het podium op komt zwieren met een woest-sensuele dans dan komt de band Nadara echt tot zijn recht. Niet om stilletjes naar te kijken, maar als een totaalervaring van feestelijkheid.
Bezetting: cimbalist, eerste violist, altviolist, contrabas, accordeon en een danseres. 

De band behaalde grote successen op diverse festivals, het filmfestival in Cannes, het Gipsy Festival in Tilburg, in het Tropenmuseum en het Concertgebouw en vele andere internationale podia. De muziek kan zich meten met Taraf de Haïdouks, Fanfara Ciocarlia en Kocani Oskerstar.

De band presenteert tijdens het concert in De Steenakker tevens hun nieuwe cd vol dampende en opzwepende feestmuziek. Op deze live-cd wordt duidelijk met wat voor fantastische musici we te maken hebben. Langzame en snelle delen volgen elkaar organisch op en werken, met een heerlijke pompende bas, dansversterkend. Met improvisaties op viool en cimbaal, prachtige zang van bassist Florian Zimmerman en vooral van Alexandra Beaujard, die met een rauwe stem lekker langs de melodie schuurt. Het zorgt voor een muzikaal krachtige, vitale inhoud en dat je als toehoorder het gevoel krijgt dat je er bij bent.

www.desteenakker.nl