Deel dit artikel ‹ Terug

December is filmmaand bij Cultureel Centrum Myllesweerd

Geplaatst op: maandag 1 december 2014


In december staan er maar liefst 3 films op het programma van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill. Niet alleen is dit de
gebruikelijke Matineebios op de eerste vrijdagmiddag en het Filmhuis op de derde woensdagavond van de maand, maar ook is er een familiefilm in de kerstvakantie. Kaartjes reserveren kan door een mailtje te sturen naar filmhuis@myllesweerd.nl en ze zijn uiteraard ook verkrijgbaar bij de balie van Myllesweerd. Deze kaartjes kosten 5,00 euro en dat is inclusief een kopje koffie, thee of andere consumptie.

Vrijdag 5 december 14.00 uur - Grace of Monaco
Grace of Monaco vertelt het wereldberoemde verhaal van Hollywood actrice Grace Kelly, gespeeld door Oscar winnares Nicole Kidman, die door haar huwelijk met Prins Reinier de derde (Tim Roth) Prinses van Monaco werd. Grace Kelly is een actrice die halverwege de jaren '50 haar grote doorbraak kende in Hollywood. Ze speelde in diverse films van Alfred Hitchcock en ontving in 1955 een Oscar voor Beste Actrice voor de film The Country Girl. Door haar huwelijk met prins Reinier III geeft ze het acteren op en wordt ze gekroond tot prinses van Monaco. Een waar sprookje lijkt te zijn uitgekomen: ze gaat een leven vol glamour, pracht en praal tegemoet. Maar tegelijkertijd raakt de stadstaat Monaco in een verhitte strijd met Frankrijk en Grace beweegt hemel en aarde om Monaco van een staatsgreep te redden.

Woensdag 17 december 20.00 uur - The Fault in Our Stars
Nog voordat het inmiddels razend populaire boek The Fault in Our Stars werd gepubliceerd in 2012, werden de filmrechten verkocht. Dit heeft twee jaar later geresulteerd in een prachtige verfilming van regisseur Josh Boone (Stuck in Love).
Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Ze hebben elkaar ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is en Gus vaak grappen maakt over zijn beenprothese.  Gebaseerd op het boek De Weeffout in onze sterren van John Green.

Dinsdag 30 december 15.30 uur - Finn?s kerst
FINN is een spannende en ontroerende Kerstfilm voor de hele familie. De negenjarige Finn woont met zijn vader op het platteland. Samen met zijn beste vriend Erik zit hij op voetbal. Finn wil graag muziek maken, maar zijn vader wil liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten.  Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die de sterren van de hemel speelt op een viool. Terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn voortaan stiekem naar de boerderij om te oefenen. Zijn beste vriend Erik verklaart hem voor gek.
Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand?

Maar noteer ook alvast de films die in januari en februari te zien zijn:
Matineebios: vrijdag 2 januari 2015 14.00 uur The Grand Budapest Hotel
Filmhuis: woensdag 21 januari 2015 20.00 uur Bon Dieu
Matineebios: vrijdag 6 februari 2015 14.00 uur Elle S?en Va
Filmhuis: woensdag 18 februari 2015 20.00 uur Dorsvloer vol Confetti

Meer weten over de film- en theatervoorstellingen in Cultureel Centrum Myllesweerd? Like dan de Facebookpagina van Myllesweerd, volg ze op Twitter en bekijk www.myllesweerd.nl